2024. május 3. - Tímea, Irma

Kuznyecov hajlandó kihívni embereit a föld alól

Pjotr Kuznyecov álpróféta, aki az általa alapított szekta híveit egy barlangba vitte, hogy ott várják a szerinte májusban esedékes utolsó ítéletet, kész volna kihívni követőit a föld alól, de egyelőre az orvosok nem járulnak hozzá a kísérlethez.
2007. november 22. csütörtök 15:44 - Hírextra
A Komszomolszkaja Pravda című lap tudósítója a penzai elmegyógyintézetben kereste fel Kuznyecovot, aki készségesen elmondta: ő szívesen megpróbálja rávenni a befalazott barlangban tartózkodókat, hogy jöjjenek elő, s talán lesz is, aki enged a szónak.

A riporter szerint Kuznyecov szeme alatt púderral alig eltakart kék foltok láthatók, amelyeket akkor szerezte, amikor a rendőrségen kérdezgették négy napon át. Kérdésre hozzátette: dehogy verték meg, többször is elesett s mindannyiszor az arcát ütötte be.

Elmondta, hogy a barlangot egy hónapon át ásták, többnyire éjszaka, úgy 50 méter hosszú, benne elválasztott részek vannak a családoknak, s az egyik végében kút, a másik végében illemhely áll. Teli van élelmiszerrel, a főzéshez 450 liter benzinnel és kibélelték hungarocellel, úgyhogy nem kell benne fázni.

A világvége időpontja Kuznyecov szerint az Újtestamentumból kiolvasható, de az újságíró nem értette a fejtegetést. Ezen felháborodott a beszélgetést felügyelő fehér köpenyes orvos, olyannyira, hogy nyugtatgatni kellett. "Jól mondja, doktor. Ön az egyetlen, aki mindent helyesen lát" - csitította az ápolt az orvost.

Arra a kérdésre, hogy ha tudta, hogy itt a világvége, miért hagyta sorsára a Föld többi lakóját, Kuznyecov azt mondta, azokat már nem lehetett megmenteni. A föld alá vonulást azért választották, mert a helybeliek sokszor megverték a híveit, és lerombolták házikóikat.

Úgy vélte, a tömeges öngyilkosságig nem jut el a dolog. Nem tartotta kizártnak, hogy az eltelt idő alatt néhányan már meggondolták magukat, s ha ki akarnak jönni, nem szabad őket erővel ott tartani. Ezt szeretné is elmondani nekik, de ehhez el kellene őt vinni a barlanghoz - mondta, s ehhez kérte az újságíró segítségét.

Poganovkában, amelynek határában a barlang épült, szerdán egész nap várták Kuznyecovot. Szerdán későn este aztán kiderült, hogy az orvosok nem járultak hozzá ahhoz, hogy a szektaalapítót elvigyék a Penzától 160 kilométernyire fekvő faluba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását