2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Álrendőr Dorogon!

Elfogtak Dorogon egy férfit, aki magát rendőrnek kiadva hatolt be lakásokba és azokból egy állítólagos nyomozásra hivatkozva különböző értékeket vitt magával - közölte a Komárom-Esztergomi Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója keddi sajtótájékoztatóján Tatabányán.
2010. március 30. kedd 13:52 - HírExtra
Reinhoffer Csaba elmondta: az elkövető egy társával Kesztölcön éjjel behatolt egy idős emberhez, akiről tudták, hogy korábban eladott egy ingatlant. A felébredő tulajdonossal elhitették, hogy rendőrök és betörés miatt nyomoznak.

A kezét ujjlenyomatvételre hivatkozva mobiltelefonnal lefényképezték, végül arany ékszereket és némi pénzt vittek magukkal.

A tettesek kutatás közben megtudták, hogy az ingatlan ára a károsult sógornőjénél van. Később őt is felkeresték, de az asszony gyanút fogott és felírta az autójuk rendszámát. A nyomozók Dorogon találták meg a kocsit, az utasban a személyleírás alapján felismerték a magát rendőrnek kiadó férfit - tette hozzá a bűnügyi igazgató.

Közlése szerint a gyanúsított lakásának átkutatásakor betörőszerszámokat és arany tárgyakról szóló zálogcédulákat találtak, a férfi mobiltelefonjában pedig a kesztölci eset fotói mellett egy tatabányai betörés helyszíni képeire bukkantak, melyeket a tettes szintén álrendőrként készített. Itt azonban nem járt sikerrel, mert a sértett nem tartott otthon értékeket.

Az elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezték. A férfi korábban 13 alkalommal követett el bűncselekményeket, a legutóbb kedvezménnyel szabadult mintegy ötéves fegyházbüntetéséből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását