2024. április 29. - Péter

Uzsoraügy Borsodban - Kétszázan támadtak a rendőrökre

Kétszázan fordultak a rendőrök ellen, miközben rendőri intézkedés zajlott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszadán: az akció során egy 39 éves prügyi és a 25 éves taktaszadai férfit vettek őrizetbe; mintegy ötven rendőr kivezénylésére volt szükség, hogy
2008. április 10. csütörtök 16:05 - Hírextra
Az őrizetbe vett férfiakkal szemben élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, és egyben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásukra - tette hozzá Egyedné Novodonszki Éva.

Az akcóban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya, a Bükk Bevetési Alosztály és több rendőrkapitányság munkatársa vett részt. A rendőri eljárás meghiúsítására ugyan kísérletet tett a 25 éves gyanúsított védelmére kelő, mintegy kétszáz főnyi, a helybeli lakosokból összeállt tömeg, de ezt az agresszív magatartást az ötven kivezényelt rendőr ki tudta védeni - közölte a rendőrségi szóvivő.

Egyedné Novodonszki Éva az akció előzményeiről szólva elmondta: a két férfi az információk szerint súlyosan hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkezőket kutatott fel a környező településeken. Ez a tevékenységük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak látókörébe került, akik kiderítették, hogy a két férfi a kapcsolatai révén banki hitelt szerzett az ingatlanok tulajdonosainak, de a felvett hitelek jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvették a sértettektől.

A nyomozók felkutattak egy olyan hitelügyletet, melynek alapján a zsarolás tényét meg tudták állapítani. Ennek a bűncselekménynek a sértettje egy ötgyermekes édesapa, aki körülbelül egy hónapja öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak el a nyomozók a két zsarolóhoz - ismertette a nyomozás menetét.

A bűncselekménnyel kapcsolatban további nyomozati cselekmények várhatóak, mivel a rendőrség jelenlegi információi szerint más sértettek is lehetnek az ügyben. A vizsgálat során két olyan további öngyilkosság is a rendőrség látókörébe került, melyek esetében a nyomozók összefüggést látnak az elkövetőkkel, de az ügyek teljes körű tisztázása a nyomozás további feladata lesz - jelezte.

A hatóság ezért olyan esetleges sértettek jelentkezését várja, akik hasonló módon kerülhettek kapcsolatba a gyanúsítottakkal, illetve sérelmükre bármilyen bűncselekményt elkövettek - közölte a távirati irodával Egyedné Novodonszki Éva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását