2024. május 2. - Zsigmond

Nem lesz több futóverseny?

Horváth Gyula szocialista alelnök indítványára nem járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdán egyetlen jövő évi utcai futóverseny közterület-használati kérelméhez sem.
2007. november 21. szerda 17:30 - Hírextra


Az alelnök és Ughy Attila (Fidesz) bizottsági elnök is úgy vélte, hogy ezek az utcai rendezvények aránytalanul zavarják a fővárosiak közlekedését. Szerintük ilyen sportrendezvényeket olyan helyen kellene megrendezni, "ahol nem okoznak ennyi galibát".

A bizottság - szakítva eddigi elutasító gyakorlatával - ezúttal két kérelmezőnek is engedélyezte, hogy a Duna jobb partján utasforgalom nélküli kikötőt létesítsenek. Ughy Attila megjegyezte, mivel hónapok óta csúszik a városvezetés által jelzett "kikötőkoncepció", nem várható el, hogy a bizottság valós ok nélkül folyamatosan elutasítsa a kérelmeket.

A karácsonyi vásárok kapcsán a bizottság elnapolta a döntést az úgynevezett Városháza parkra érkezett újabb kérelem ügyében. A testület korábban már hozzájárult ahhoz, hogy a parkban egy cég karácsonyi vásárt tartson.

Demszky Gábor viszont a főváros érdekeivel ellentétesnek tartotta ezt, s felfüggesztette a bizottsági döntés végrehajtását, s kezdeményezte e határozat visszavonását. A bizottság ezt elutasította, s így a közgyűlés dönt majd ez ügyben a jövő héten.

Az újabb kérelmet egyébként a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Budapesti Turisztikai Kht. nyújtotta be. A cég kortárs iparművészek minőségi alkotásai mellett kortárs előadóművészek színvonalas repertoárját kívánja bemutatni.

Az úgynevezett kormányzati negyedet, a Nyugati pályaudvar térségét érintő Fővárosi Szabályozási Keretterv módosításával ezúttal nem foglalkozott a bizottság. A testület egy hete egy SZDSZ-es elutasítás és egy MSZP-s tartózkodás miatt nem fogadta el a városvezetés által benyújtott javaslatot.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn indítványozta, hogy a szakbizottság még a közgyűlési tárgyalás előtt ismét foglalkozzon a javaslattal. Ughy Attila elnök szerint jövő héten újból szó lehet a kérdésről a bizottságban. Többen viszont úgy vélték, hogy ez felesleges, mivel a végső szót úgyis a közgyűlés mondja majd ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását