2024. május 3. - Tímea, Irma

Felkészültek a rohamra

Közös intézkedési tervet fogadott el az autópályán várhatóan hamarosan kialakuló jelentős forgalom kezelésére az M5-ös autópályát fenntartó és kezelő AKA Zrt., a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsno
2008. december 12. péntek 12:42 - Hírextra
A cég közleménye szerint létrehoztak egy operatív csoportot, amely 24 órás készenléti ügyeletet tart, és azonnal beavatkozik, ha szükséges. A megállapodás szerint az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tájékoztatást kap a déli határátkelőknél esetleg kialakuló torlódásokról, amelyekről az M1-es autópálya mátrixtábláin értesítik a járművezetőket. A rendőrség kezeli a forgalmi dugókat, a szegedi önkormányzat pedig erre az időszakra mentesítő útszakaszt nyit meg, s végül a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is készen áll az azonnali beavatkozásra.

A média is tájékoztatást kap az esetleges torlódásokról, forgalmi dugókról és a javasolt terelő útvonalakról. Az AKA Zrt. a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatával közösen ötnyelvű tájékoztatókat oszt szét az átutazó járművezetők között, figyelmükbe ajánlva a tompai alternatív határátkelőhely használatát.

A rendőrség előrejelzése szerint százezres nagyságrendben növelhetik az országon átutazók járművei az M5-ös autópálya forgalmát a röszkei határátkelő irányában a karácsonyi ünnepeket megelőző héten.

Az ünnepekre Nyugat-Európából Kelet- és Dél-Európába hazatérő vendégmunkások hulláma előreláthatóan a szokásosnál nagyobb torlódást okozhat az M5-ös autópályán, különösen Szeged térségében. Ennek oka az, hogy az idén karácsonykor a szerbiai határátkelő már az Európai Unió schengeni határaként működik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását