2024. április 29. - Péter

Így írnak ők

Békés Pál, Konrád György, Spiró György és Vámos Miklós is vall műhelytitkairól abban a kötetben, amely Hogy írunk mi? címmel jelent meg, a könyv a Magyar Íróakadémia szépíró mesterkurzusán elhangzott tizennégy előadás szerkesztett változatát tartalmazza -
2007. november 21. szerda 17:27 - Hírextra

Az Írói önvallomások és műhelytitkok alcímű kötetben a múlt év szeptembere és decembere között elhangzott előadások olvashatók, a kötet végén található fotómellékletben pedig az órákon készült felvételek láthatók.

Hogyan szerezhetünk az íráshoz kellő élettapasztalatot? Honnan lehet tudni, hogy amit írtunk, az szép és jó? Mi a kritika valódi haszna? Miről árulkodnak a példányszámok? Melyek a regényírás forrásai? Mi az író felelőssége? - a kiadó közlése szerint ezekre a kérdésekre kap választ az olvasó.

A mintegy 230 oldalas mű lapjain Ba:cher Iván Szépírás és újságírás, Balla Zsófia Kisebbségi irodalom - magyar irodalom - világirodalom, Békés Pál Írók, gangok, gyerekek címmel jegyez írást.
Csaplár Vilmos Amit nem tudok..., Konrád György Az írásról, Kornis Mihály Az írás életforma, Kukorelly Endre Leírások című előadása kapott helyet a kötetben. Márton László az alkotói válságról és annak leküzdéséről, Németh Gábor az irodalom intézményrendszeréről, Schein Gábor a vers és az agy viszonyáról, Szilágyi Ákos a költészet határsértéseiről beszélt a kötet tanúsága szerint.

Spiró György: Tiszteljük a szereplőinket!, Térey János: Mit kíván a magyar tájvers?, Vámos Miklós: A dialógus címmel vall műhelytitkairól.

Oroszlán Éva, az íróakadémia programvezetője elmondta, hogy a kötet folytatásait már tervezik, többek között az idén indult dalszövegíró, illetve bestselleríró mesterkurzus előadásait is szeretnék nyomtatásban kiadni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását