2024. május 11. - Ferenc

Lezárt útak

Országszerte kilenc helyszínen tartanak, tartottak félpályás útlezárást szerdán, csatlakozva a Liga Szakszervezetek által meghirdetett tiltakozó akcióhoz; az ORFK tájékoztatása szerint az eredetileg meghirdetett tizenegyből hat helyszínen rendbontás nélkü
2007. november 21. szerda 16:09 - Hírextra

Délben véget ért a Nagykanizsa határában tartott félpályás útlezáró akció, amelynek ideje alatt nem alakult ki jelentős torlódás a 7-es főúton.

A 7-es főút Nagykanizsától keletre eső szakaszán, a nagyrécsei elágazó közelében nyolc, táblákkal és magyar, illetve árpádsávos zászlókkal feldíszített autóval foglalták el az egyik útpályát. A rendőrség irányítása mellett az autósoknak csak néhány percig kellett várakozni, nagyobb torlódás nem alakult ki az egyébként forgalmas főútvonalon.

Félpályás útlezárással csatlakozott a szerdai országos tiltakozó akciókhoz az M7-es autópálya balatonkeresztúri felhajtó szakaszán a Civilek a Nemzetért Mozgalom siófoki csoportja.

Varga László szervező az MTI-nek azt mondta: a rendőrségen bejelentett demonstrációra zászlókkal és transzparensekkel mintegy 20 járművel, több mint félszázan indultak el Siófokról.

A sztrájkot hirdető szakszervezetekkel való szolidaritás jegyében három helyen tartottak félpályás útlezárásos demonstrációt szerdán Hajdú-Bihar megyében. Debrecen belvárosából mintegy 20 személykocsi indult két demonstrációs helyszínre a 47-es számú főút, illetve a 4-es számú főközlekedési út debreceni bevezető szakaszára. Ugyancsak a 4-es számú főúton, Téglás térségében is forgalomlassító demonstrációt tartottak. Az MTI helyszíni tapasztalata szerint itt mindössze két kocsival kezdődött meg a forgalomlassítás.

A Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete (VMFSZ) is csatlakozott a Liga által meghirdetett demonstrációhoz, félpályás útlezárást tartva Borsodban, a 26-os számú főúton, a kazincbarcikai vegyipari társaság szomszédságában.

A Miskolc felé vezető útszakaszon 37 autó rendőri felvezetéssel sorakozott fel reggel. A vegyipari szakszervezeti tagok - mintegy 150 fő - megkülönböztető mellényben álltak autóik mellett, sok járműn zászló jelezte a Liga-tagságot. A 26-os főút nagy személy- és kamionforgalma miatt gyorsan feltorlódott a sor, de az autósok különösebben nem bosszankodtak, a szabad félpályán irányítással, váltakozva ugyan, de akadálytalanul haladt a forgalom.

Ugyancsak félpályás útlezárással csatlakozott a szerdai országos tiltakozó akcióhoz a 84-es főút Kópháza-Nagycenk közötti szakaszán a Civilek a Nemzetért Mozgalom soproni közössége.
Gőbl György szervező tájékoztatása szerint a kétórás demonstráción összesen 14 jármű sorakozott fel, a nemzetiszínű zászlókkal fellobogózott autókban általában két demonstráló érkezett a szolidaritási akcióra.

A sztrájkot hirdető szakszervezetekkel való szolidaritás jegyében rendeztek félpályás útlezárást a magukat nyíregyházi, Kossuth téri tüntetőknek nevezők szerdán a 41-es számú főút Oros és Napkor közötti szakaszán 15 óráig.

Az MTI helyszíni tudósítója szerint a Nyíregyháza-Beregsurány közötti útrészen egy traktor és 13 személygépkocsi lassította a forgalmat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását