2024. április 29. - Péter

A reformok folytatása mellett az MSZP

A szocialisták meggyőződése, hogy az egészségügyi reformok akkor nyerik el értelmüket és vezetnek a jobb és igazságosabb egészségügyi ellátáshoz, ha a koalíció folytatja a szükséges változtatásokat - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az MTI-
2007. április 5. csütörtök 09:03 - Hírextra
Eközben konszolidálja, meggyőzővé teszi az eddigi lépések eredményeit - írta közleményében Lendvai Ildikó. Hangsúlyozta, hogy az MSZP képviselőcsoportja köszönetet mond Molnár Lajos miniszternek, mert a betegek érdekében bátran nekivágott a szükséges változtatásoknak.

Úgy fogalmazott: "A miniszter sok vitát, sok konfliktust vállalt, de valódi ellenfele mindig az igazságtalanság, az ésszerűtlenség és a betegek kiszolgáltatottsága volt. Elszántsága, és kitartása kellett ahhoz, hogy a közösen vállalt reformok, a megszokás, a hagyományok, a részérdekek ellenében is elinduljanak".

A szocialista frakció, ahogy eddig is, ezután is partner a reformok végrehajtásában, mert ez szolgálja a betegek érdekeit - mutatott rá Lendvai Ildikó. Ezért - tette hozzá - a képviselőcsoport "kezdeményezően részt vesz az ellátórendszer igazságtalan különbségeinek, fehér foltjainak felszámolásában, az ehhez szükséges finanszírozási újításokban, a biztosítási rendszer átgondolásában, a biztosítottak számára egyenrangú viszonyt, számonkérési lehetőséget, átlátható rendszert nyújtó valódi társadalombiztosítás megteremtésében".

Kóka János, az SZDSZ elnöke a párt szerda esti rendkívüli, kibővített ügyvivői testületi ülése után a koalíció folytatása feltételének nevezte az egészségügyi reform végrehajtását, amelynek - mint mondta - a liberálisok szerint elengedhetetlen része a több-biztosítós rendszer bevezetése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását