2024. április 25. - Márk

1 milliárdos fejlesztés

Az elmúlt 4 évben 150 pályázaton indult Tápiógyörgye önkormányzata és csaknem száz esetben, összesen 600 millió forintot nyert el, amelynek eredményeként 1 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Pest megyei településen - mondta el a helység polgárme
2007. november 21. szerda 11:23 - Hírextra
Varró István (MSZP) beszámolója szerint így épült meg többek között egy óvoda, a faluház, ezekből a pénzekből újították fel az iskola tetőterét és hozták rendbe a Fő teret. Jelenleg az egészségügyi központ átépítése és egy 8 lakásos beruházás ad munkát, ebben a tömbben szociálisan rászorulók jutnak majd otthonhoz - tette hozzá.

A 3.800 lelket számláló faluban működik az ország egyetlen önkormányzati tulajdonú erdei iskolája, ahol az elmúlt években 1.500 gyerek - köztük sok külföldről érkezett fiatal tanulta a természet szeretetét. Ezt az intézményt is bővítik pályázati pénzekből. Tápiógyörgye egyébként is fontosnak tartja a környezettudatos szemlélet meghonosítását - mondta a polgármester.
Szólt arról is, hogy az önkormányzat elindított egy ökoprogramot, amelynek keretében például ingyen szállítják el a kertekben keletkező zöld hulladékot egy központi komposztálóba, ahonnan a trágyaként szolgáló kész komposztot vissza is kapja a kert tulajdonosa felhasználásra.

Varró István megemlítette, hogy a község nyerte meg az idén a Virágos Magyarországért versenyt. Hozzátette, az utcák, házak díszítéséhez az önkormányzat által rendbehozatott üvegházban nevelik a palántákat, amelyekhez kedvezményesen juthatnak a helybéliek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását