2024. április 25. - Márk

Keller László pénzügyi államtitkár mondjon le!

Miután a Pénzügyminisztérium államtitkárának három interpellációra adott válaszát az Országgyűlés nem fogadta el, a Fidesz arra szólítja fel Keller Lászlót, mondjon le - mondta Bánki Erik (Fidesz), Font Sándor frakciótársával közösen tartott hétfői sajtót
2008. október 13. hétfő 18:03 - Hírextra
Bánki Erik szerint Keller László azt követően, hogy három interpellációra adott válaszát az Országgyűlés leszavazta, ráadásul korábban már a szakbizottságok is a pénzügyminiszter és államtitkára álláspontja ellen foglaltak állást, az államtitkár teljesen hiteltelenné vált a magyar belpolitikában. Az ellenzéki politikus hozzátette: a három kérdésből kettő a korrupció gyanúját is felveti.

A képviselő közölte: a leszavazott interpellációs válaszok a bábolnai mezőgazdasági komplexum sorsával, az Új tulajdonosi program jövőjével és az Advertum-üggyel foglalkoztak.

Ez utóbbival kapcsolatban Bánki Erik arra emlékeztetett: a kormány korábban 5,2 milliárd forint értékben kezességet vállalt az Advertum Kft. hitelfelvételéhez, hogy a cég rendezze a profi liga 3,1 milliárdos adósságát. Közölte: a fennmaradó "2,1 milliárd forint átláthatatlan és érthetetlen média birodalom építését célozná". Annak ellenére történt ez meg, hogy a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga döntött arról, hogy saját maga rendezze tartozását - jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva közölte: a megoldás nem lehet más, mint az, hogy az Advertum helyett a Liga kapja meg a kormánygaranciát az adósság rendezéséhez. Ezt erősíti, hogy a Liga pénteki közgyűlésének döntése - miszerint elutasítja az Advertum Kft. ajánlatát, de e döntést segíti a hétfői interpellációra adott válasz leszavazása is - vélte Bánki Erik.

Font Sándor a bábolnai mezőgazdasági komplexum ügyében azt hangsúlyozta: fordulat állt be Bábolna ügyében, hiszen a mintegy 200 éves központi épületre szemet vetett a település szocialista polgármestere, aki ott játékkaszinót kívánna létesíteni.

Félő - mondta Font Sándor -, hogy Bábolna esetében "ugyanaz a vagyon-szétherdálás megtörténhet, mint 1994-ben Bóly Rt., esetében". Hozzátette: akkori aktív országgyűlési képviselők, mostani miniszter, Gráf József és befektető társai szerezték meg az ország akkor legdrágább és legértékesebb mezőgazdasági kombinátját.

Félő, hogy most Bábolna szocialista polgármestere és a mögötte állók teszik ugyanezt - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását