2024. április 18. - Andrea, Ilma

Oltóanyag már van

Megérkezett a fertőző májgyulladás elleni oltóanyag, hétfőn délután kettő órakor kezdik el beoltani a dunaföldvári iskolai diákjait és dolgozóit - tudta meg a Független Hírügynökség Bognárné Balogh Andreától az iskola igazgató-helyetteségtől.
2007. november 19. hétfő 10:39 - Hírextra
A családtagok a hétvégén megkapták az oltóanyagot, az úgynevezett immunglobulint. Szűcs Mária, az ÁNTSZ Dél-Dunántúli Regionális Intézetének járványügyi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a családtagok, a gyerekek és a dolgozók is azt az oltóanyagot kapják, amelyet a jogszabály előír. Ez az immunerősítő szer ugyan nem nyújt tartós védelmet, de abban segít, ha valakiben már lappangna a kór, akkor azt enyhébb lefolyásúvá teszi, vagy teljesen kioltja a betegséget.

Ternák Gábor, a Baranya Megyei Kórház fertőző osztályának vezetője pénteken azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a beadásra tervezett vakcina nem megfelelő. Az orvos véleménye szerint az ÁNTSZ immunerősítő szere nem jelent védettséget, újból megfertőződhetnek a gyerekek.

A dunaföldvári iskolából múlt héten került kórházba két diák került fertőző májgyulladással, amely hányást okoz, és akár 30 nap is lehet a lappangási ideje. Emiatt oltják be a többi diákot és tanárt.

A hányással, hasmenéssel járó betegség vírusa nem megfelelő higiénés körülmények között terjed. Egyelőre nem betegedtek meg mások abban a dunaföldvári iskolában, ahová a két kislány jár, vírushordozók viszont még lehetnek. A vírus széklettel ürül, az azzal fertőzött tárgyakkal, eszközökkel érintkezve jut a szervezetbe.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását