2024. április 26. - Ervin

Fidesz-vélemény a csecsemőhalálról

Akkor, amikor a jelenlegi súlyos egészségügyi és szociális válságban áttekinthetetlenné válnak intézkedések, de egyértelmű, hogy mind az egészségügyből, mind a szociál-egészségügyből szakmai személyzet-kivonás történik, speciális ellátások csorbulhatnak.
2007. november 19. hétfő 15:34 - Hírextra
A koraszülött kisgyermekeknek nemcsak általános csecsemő-egészségügyi és ápolási ellátásra van szükségük, hanem speciális koraszülötti ismeretekkel rendelkező szakápolóról is gondoskodni kell. Ebben a hétvégi tragikus esetben kérdés, hogy a hat csecsemőre jutó egyetlen ápoló milyen módon tudta biztosítani a koraszülött-ellátás, beleértve az etetés specialitását. Természetesen az ellátó intézmény felelőssége annyiban is vizsgálható, hogy e specialitások ellátáshoz szükséges minimumfeltételek biztosítottak-e. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy minden olyan megnyilvánulás, mely bűnöst, bűnbakot keres, rendkívül súlyos félretájékoztatáshoz, félreértelmezéshez és indulat-alapú minősítéshez is vezethet. Az ügy felhívja a figyelmet arra is, hogy a jövőben a biztonságos egészségügyi és szociál-egészségügyi ellátások szakmai felülvizsgálata szükséges.

Fidesz-KDNP frakciószövetség
Népjóléti Kabinet, Szociális munkacsoport

Kiadó: FIDESZ
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását