2024. május 3. - Tímea, Irma

Lendvai szerint zsákbamacskát árul a Fidesz

Az MSZP elnöke szerint zsákbamacskát árul a Fidesz, mert nem beszél világosan a terveiről a kampányban.
2010. február 19. péntek 20:39 - HírExtra
Lendvai Ildikó pénteki székesfehérvári sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kampány maga a párt, így a választás előtti vetélkedés az adott párt későbbi stílusáról is jó jelzést ad.

Mint mondta, az MSZP arra törekszik, hogy egyértelmű, világos beszéddel programot adjon, amit írásba foglal. Ez a program számon kérhető lesz - tette hozzá a szocialista politikus.

Úgy véli, egy párt karakterét az is minősíti, hogy a kampányban vállalja-e a vitát, s kinyilatkoztatások helyett vannak-e érvei is álláspontja megvédésére.

Kijelentette: az MSZP fenntartja ajánlatát a miniszterelnök-jelöltek vitájára és a szakmai vitára is, annak ellenére, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke feleslegesnek tartja a szakmai vitát, s szerinte a magyar gazdaság bajainak rendbe hozására elég 30 "harcos legény". Ha a Fidesz ezekre nem küldi el szakpolitikusait, akkor "üres lesz a szék", de ez az MSZP-t nem akadályozza meg abban, hogy elmondja szakmai programjait - tette hozzá Lendvai Ildikó.

Az MSZP elnöke szerint egy pártot az is minősít, hogy tudomásul veszi-e a demokratikus játékszabályokat. Úgy véli, Orbán Viktor ősszel elmondott, s most nyilvánosságra került kötcsei beszéde "az egypártrendszer víziója, ami a gyakorlatban egypártrendszert jelent akkor is, ha nincs betiltva a többi párt".

"Az derül ki belőle, hogy a Fidesz elnöke nemcsak jövendöl, hanem kívánatosnak is tart egy olyan világot, amelyben egyetlen nagy párt gyakorolja a kormány hatalmat 15-20 évig.(...) Kötcse nevét úgy jegyzi majd fel a politikatörténet, mint egykor Őszödét, noha tartalmuk különböző volt" - tette hozzá a politikus.

Az MSZP elnöke kijelentette: pártja kiáll az elmúlt nyolc év teljesítményéért, vállalva annak összes hibáját és nehézségeit is, s köszönetet mond azoknak, akiknek a munkája révén 17 százalékkal magasabb most az ország teljesítménye, mint amilyen nyolc éve volt.
Közlése szerint az MSZP olyan gazdaságpolitikát akar, amely szolidáris, a közepes és a nehezebb helyzetben élők igényeit segít magasabb szinten kielégíteni, s olyan parlamenti és önkormányzati politikát követ, ami nem korlátozza, hanem kiterjeszti a szabadságjogokat.

Lendvai Ildikó kiemelte: a párt miniszterelnök-jelöltje és számos képviselőjelöltje fiatal. Ők mentesek az elmúlt 20 év politikai elitjének rossz beidegződéseitől, személyes háborúitól. Nem törleszteni akarnak, s nem várnak több éve a hatalomra - hangsúlyozta a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását