2024. április 19. - Emma

Félpályás útlezerás

Félpályás lezárással tiltakoznak hétfőn a 86-os főút nagy kamionforgalma miatt a Vas megyei Hegyfalunál. Zala és Győr-Moson-Sopron megyei szakaszokon is terveztek demonstrációt, de máshol a teljes utat le akarták zárni, egy-két órára. Ezt azonban a rendőr
2007. november 18. vasárnap 20:19 - Hírextra
A 3 megyén átvezető 86-os főút mellett élők már 2004 óta küzdenek az óriási kamionforgalom megszüntetésért. Többen pert indítottak kártérítésért, mert a napi 2000 teherautó dübörgése elviselhetetlenné teszi életüket. Tizenhárom érintett település elkeseredett lakói létrehozták a 86-os Útbizottság nevű civil szervezetet az ottélők érdekeinek védelmére.

A kialakult elviselhetetlen körülményekről levelet írtak Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, Kóka János miniszternek és Lenkovics Barnabásnak, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának, valamint az összes országgyűlési képviselőnek, kérve a sürgős intézkedésüket. A Levegő Munkacsoporttal közösen szerveztek most demonstrációt, mivel kérésükkel eddig érdemben senki nem foglalkozott - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a civil szervezetek.

A hétfőre, a 86-os főút több pontjára tervezett teljes útlezárást mindenhol az illetékes rendőrkapitányságtól kérték a civilek. A rendőrség a gyülekezési törvény alapján tiltotta meg a teljes útzárral járó demonstrációt, mivel nincs lehetőség megfelelő kerülőút biztosítására és az akció mások jogait és szabadságát sérti.
A szervezők a döntést tudomásul vették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását