2024. április 26. - Ervin

Elengedték a túlvezérelt tüntetőket

Senkit nem vett őrizetbe a rendőrség a szombati engedély nélküli fővárosi demonstráció után. A 32 előállított tüntetőt még az éjjel elengedték, ellenük szabálysértési eljárás indul - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bálint Gabriella, a Budapesti Re
2007. november 18. vasárnap 10:24 - Hírextra
A Hold utca és a Báthory utca kereszteződésénél lévő emlékműnél szombat délután négy után körülbelül 50 demonstráló és szimpatizáns gyűlt össze a Magyar Önvédelmi Mozgalom nagygyűlése után, amelyet a Magyarok Házában tartottak. Többen szónokoltak, egyebek mellett azt mondták, hogy a szombati tüntetés azonnali, békés válasz arra, hogy két napja Szolnokon a rendőrök szerintük jogellenesen bántak a Gyurcsány Ferenc ellen tiltakozókkal.

A rendezvényt nem jelentették be, a rendőrség pedig, ahogy korábban ígérte, feloszlatta a megmozdulást. A rendőrök öt órakor szólították fel először az embereket a terület elhagyására, de akkor még nem mozdultak. Fél 6 körül kezdtek igazoltatni az egyenruhások, ekkor vették őrizetbe az első tüntetőket, köztük Gonda Lászlót, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 elnökét, a szombati rendezvény egyik szónokát. Tömegoszlató eszközöket egyébként nem vetettek be. Az örökmécses körüli terület valamivel több, mint egy óra alatt ürítették ki.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását