2024. május 10. - Ármin, Pálma

Mesterházy: elfogadhatatlan a költségvetés

Nem fogja támogatni az MSZP a jövő évi költségvetést, mivel az ellenkezik a párt által megfogalmazott elvekkel - jelentette ki Mesterházy Attila pártelnök sajtótájékoztatón vasárnap Győrteleken.
2010. december 12. vasárnap 12:33 - HírExtra
A szocialisták öt alapelvükben azt vizsgálták, hogy a jövő évi költségvetés mennyiben segíti elő a foglalkoztatás bővülését, mennyiben csökkenti a társadalmi különbségeket, generál-e gazdasági növekedést, hogyan modernizálja az országot és biztosítja-e az egyensúlyt - ismertette a politikus.

Azt látjuk, hogy a számokat megnézve egyikre sem válaszolhatunk biztos igennel, ezért ezen elvek alapján fogunk úgy dönteni, hogy nem támogatjuk a költségvetést - mondta Mesterházy Attila.

Az MSZP teljes mértékben elutasít minden olyan kezdeményezést, ami nem a munkavállalók és magyar emberek érdekeit szolgálja - közölte. Mesterházy Attila ennek kapcsán emlékezetett Orbán Viktor korábbi nyilatkozatára, amelyben a miniszterelnök tíz év alatt egymillió munkahely létrehozását ígérte.
 
Az MSZP elnöke szerint ez nem reális, mivel a jelenlegi munkahelyek is veszélyben vannak.
A készülő költségvetés számai, valamint a szakszervezetek számításai alapján 40-60 ezerre tehető azoknak a dolgozóknak a száma, akiket a közszférából bocsátanak el - hangsúlyozta a politikus.
A Fidesz mást mondott a választási kampányban és az elmúlt négy évben, mint amit azóta csinál - vélte a szocialista párt elnöke.

Mint mondta, életveszélybe sodorja az országot, mivel a költségvetési egyensúlyt csak "ad hoc" intézkedések mentén tudja megteremteni. A kormány mellett drasztikusan beavatkozik a nyugdíjrendszerbe, amelynek nemcsak a stabilitását veszélyezteti, hanem szétver egy olyan rendszert, amely 2030-ig fenntartó és működőképes lett volna. Ezzel csak a bizonytalanságot és a kiszámíthatatlanságot erősíti - tette hozzá.

A magánnyugdíj-pénztári kezdeményezéssel kapcsolatban az MSZP elnöke kiemelte: az emberek megtakarítását elveszi és feléli a kormány, az összeget pedig adósságszolgálatra és egyéb más kiadásra fordítja. Ez csak rövid távon eredményezhet egyensúlyt a büdzsében, amelyben már 2012-ben és 2013-ban komoly problémák keletkezhetnek. A következő kormány kezelhetetlen költségvetési hiánnyal fog szembesülni, ha ez így megy tovább - fogalmazott az MSZP elnöke.

A sajtótájékoztatót megelőzően Mesterházy Attila, Simon Gábor, a párt országos választmányának elnöke és Veres János megyei elnök átadta a választmányi tagok által összegyűjtött karácsonyi ajándékokat a győrteleki gyerekeknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását