2024. április 20. - Tivadar

Habsburg Herenden ünnepelt

Idén már második alkalommal látogatott Herendre pénteken Habsburg Ottó, az utolsó magyar király, IV. Károly legidősebb fia, aki 95. születésnapját mindenképpen családja körében, a Veszprém megyei településen akarta megünnepelni.
2007. november 16. péntek 20:27 - Hírextra

- Ritka alkalom, hogy családom körében tölthetek el pár napot, hisz mindenkinek megvan a maga dolga - mondta Habsburg Ottó. - Herend, mely a magyar művészet kiváló bizonyítéka, mindig sokat jelentett számomra - tette hozzá a Páneurópai Unió tiszteletbeli elnöke.

A németországi Pöckingben élő Habsburg Ottót magyarországi látogatására elkísérte felesége, Regina főhercegnő, fiuk, György, annak gyermekei és felesége, Eilika, valamint további 8 családtag. Habsburg Ottónak 7 gyermeke (öt lány és két fiú) és 22 unokája van.

Herendre érve a Habsburg-család 16 tagja elsőként a mini-manufaktúrát látogatta meg, majd az Apicius kávéházban, Simon Attilától, a Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatójától vette át a gyár születésnapi ajándékát, egy Gödöllő-mintás hármas kagylót halfogóval.

A család ezt követően zárt körben fogyasztotta el ebédjét. A Herendi Porcelánmanufaktúra marketingvezetője, Kőrös Endre elárulta, hogy a család által választott menüben volt többek között füstölt libamell és zöldalmachips libamájmousse-szal rétegezve, aszalt szilvával és karamellizált magokkal; gyöngytyúkesszencia, Julienne-leves zöldségekkel; pácolt borjúszűz kapros-túrós burgonyagombócokkal; érlelt szarvas hátszín fenyőmagos burgonyaroláddal valamint gyömbérrel ízesített sütőtökös, mákosrétes, fahéjas borhabbal.

Az utolsó magyar király fia születésnapja alkalmából egy 95-ös számot ábrázoló tortát is kapott "Isten éltesse, Őfelsége" felirattal.

A Habsburg-család és -dinasztia 1855 óta a Herendi Porcelánmanufaktúra állandó megrendelői közé tartozik.

Szombaton Várszegi Asztrik főapát fogadja a családot Pannonhalmán, végül Budapesten, a Sándor-palotában ér véget a magyarországi látogatás, ahol Sólyom László köztársasági elnök is köszönti az 1912. november 20-án született királyi sarjat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását