2024. május 25. - Orbán

Draskovics az alpáriságról

"Alpári megfogalmazásoknak" nevezte a Demeter Ervin pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakat Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.
2008. szeptember 12. péntek 14:44 - Hírextra
A fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban Draskovics Tibor azt mondta: az igazságügyi tárca vezetője gyakorolja a jogszabályban adott hatásköreit, és ezt a jogszabályoknak megfelelő módon teszi.

Azzal kapcsolatban, hogy pénteken ülésezett a Nemzetbiztonsági Kabinet, elmondta: nem áll módjában Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter közleményében szereplő információkon túl továbbiakat adni.

Azt azonban közölte, hogy a testület nem folyamatban lévő nyomozásról tárgyalt, mert nem ez a dolga, hanem arról, hogy ennek az ügynek kapcsán milyen teendői vannak a kormánynak. Példaként említette a közigazgatási, állami szervek informatikai biztonságának javítását. Hozzátette: folyik az erre vonatkozó törvény előkészítése, a tervezetet várhatóan októberben nyújtják be a parlamentnek.

Szilvásy György titkársága a Nemzetbiztonsági Kabinet pénteki ülése után közleményben tudatta, hogy a testület úgy döntött: meg kell erősíteni a fontos intézmények és létesítmények informatikai biztonsági védelmét, és fel kell gyorsítani az informatikai biztonságot fokozó törvény előkészítését. A kabinet egy folyamatban lévő büntetőügy kapcsán ült össze: egy "titkos hálózat működtetői megkísérelték a behatolást az elektronikus kormányzati gerinchálóhoz kapcsolódó egyes kormányzati szervek információs rendszerébe, veszélyeztetve ezzel e szervek törvényes és biztonságos működését" - tartalmazza a közlemény.

Azzal kapcsolatban, hogy a Demeter Ervin szerint Szilvásy György koncepciós eljárással próbálja lejáratni a Fideszt, Draskovics Tibor azt mondta: egyedül az ellenzéki képviselő említette a Fideszt ennek az ügynek a kapcsán, és kérdésként vetette fel, hogy vajon mit tudhat Demeter Ervin, amit sem ő, sem a rendőrség, sem a nemzetbiztonsági hivatal.

Demeter Ervin, az Orbán-kormány egykori titokminisztere pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a napokban nyilvánosságra került adatgyűjtési ügy arra szolgál, hogy Szilvásy György előre felépített, koncepciós eljárással próbálja lejáratni a Fideszt; ezért hivatali hatalommal való visszaélés miatt az ügyészséghez fordulnak.

Demeter Ervin azt mondta: már az "ítélet" is készen van, arról van szó, hogy "Szilvásy György és bandája", hírbe akar hozni, meg akar vádolni egy vállalkozót, hogy politikusok és a Fidesz megbízásából mindenféle adatokat gyűjtött.

"A Gyurcsány-Szilvásy-Draskovics trió gátlástalanul igénybe vesz minden olyan eszközt, ami egy demokráciában, jogállamban elfogadhatatlan. Az emberi tisztességen túlmegy, minden képzeletet és demokratikus elgondolást felülír és negligál az a magatartás, amit ez a triumvirátus csinál" - jelentette ki Demeter Ervin. Szerinte a szereposztás egyértelmű: Szilvásy György javasolta az NBH élére Laborc Sándort, akit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nevezett ki, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pedig az engedélyeket adja a titkos információgyűjtéshez, a megfigyelésekhez, lehallgatásokhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását