2024. május 2. - Zsigmond

Egerben ünnepelt Dávid Ibolya

Tizenhét évvel ezelőtt elhagyta országunkat az utolsó orosz katona is, ezzel befejeződött Magyarországon is a második világháború - mondta Dávid Ibolya az Eger melletti Szépasszonyvölgyben az MTI-nek, ahol az MDF a XVIII. juniálisát tartotta.
2008. június 28. szombat 20:06 - Hírextra
Vitathatatlan tény, hogy ma szabadság van, tizenhét éve a mi felelősségünk, hogy ezt a szabadságot tartalommal és értelemmel megtöltsük - hangoztatta.

A Magyar Demokrata Fórum elnöke úgy fogalmazott: "zsákutcába került az elmúlt tizenhét évnek a politikája. Ez a harmadik utas politika, amelyet az utóbbi hat évben próbáltak megvalósítani, "zsákutcás politika, a zsákutcából pedig csak egyféleképpen lehet kijönni: száznyolcvan fokos fordulattal".

Hiszem azt, hogy ez az ellenkező irány ugyanúgy, mint a rendszerváltozás hajnalán, a szabadság kivívásakor, egy konzervatív fordulat lesz, amely a gazdaságpolitikában és a társadalompolitikában egyaránt segít - tette hozzá Dávid Ibolya.

A szocializmus, a gulyáskommunizmus után a megoldást a konzervatív fordulat jelentette, általa egy sokkal racionálisabb, működőképesebb rendszer irányába tudott az ország elmozdulni - mondta.

Az MDF elnöke szerint a harmadik utas politika - "a szocializmust ötvözzük a kapitalizmussal, némicske liberális befolyással" - csődöt mondott, ebből a helyzetből csak egy határozott konzervatív fordulattal kerülhetünk ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását