2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sebfelelős az osztályokban

A Magyar Vöröskereszt ifjúsági szervezete és az Országos Mentőszolgálat összefogtak annak érdekében, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerkedjenek az elsősegélynyújtás alapfogalmaival és azzal, hogyan kell "okosan" mentőt hívni - jelentették be egy csüt
2007. november 15. csütörtök 20:08 - Hírextra

A lélekjelenlét és a pontos információk életet menthetnek - ebben minden jelenlévő egyetértett. Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szervezetének elnöke hangsúlyozta: végső céljuk, hogy minden iskolában vagy akár osztályban legyen egy sebfelelős, aki tudja, mi a teendő kisebb sérülések esetén, illetve ha mentőt kell hívni, képes legyen pontosan válaszolni a mentős diszpécser kérdéseire.

Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte: nem lehet elég korán kezdeni ezt a felvilágosító munkát. Nagyon fontos, hogy az iskolások minél korábban ismerkedjenek meg a sokszor életmentő elsősegélynyújtással, és ne ijedjenek meg, ha baleset történt az iskolában.

A tájékoztatón bemutatták azt a felvilágosító anyagot, amelyet az Országos Mentőszolgálat bocsátott ki a gyerekek számára. Ennek címe: Hidd el, te is tudsz segíteni! A prospektus felsorolja röviden, mi a teendő, míg a mentő megérkezik, és arról is tájékoztat, hogyan kell válaszolni a mentősök kérdéseire.

Az eseményen megjelent több gyógyszergyár képviselője is, azoknak a gyógyszereknek és kötszereknek az előállítói és forgalmazói, amelyek a sebfelelősnél található elsősegély-ládika fontos kellékei.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását