2024. április 24. - György

Teleki támogat

Teleki László szocialista párti képviselőként és országos roma politikusként egyaránt támogatja Lamperth Mónika kezdeményezését, hogy vizsgálják felül a szabad iskolaválasztást - közölte az MTI-vel csütörtökön a korábbi romaügyi államtitkár.
2007. november 15. csütörtök 18:18 - Hírextra

Teleki László úgy fogalmazott: a szociális miniszter felvetését ért kritikák ellenére Lamperth Mónika nem maradt magára. "Mint országgyűlési képviselő és országos roma politikus, biztosíthatom arról, hogy nagyon jó ügyhöz, az egyik legnagyobb problémakörhöz nyúlt hozzá".

A több oldalról is érkező támadások is jelzik, hogy nagyon fontos erről a kérdéskörről politikai és szakmai síkon tárgyalásokat kezdeményezni - mondta el Teleki László. Szerinte, ha a törvény kezelné ezt a kérdést, "akkor nem lenne az a helyzet, amit most látunk, hogy aki diszkriminálni akar, azt megteheti".

A politikus egyetért azzal is, hogy ha a pedagógusok is elvándorolnak, azzal hátrányos helyzetbe kerülhetnek egyes iskolák tanulói. "Ezért is üdvözlöm, ha a miniszter asszony fenntartja kezdeményezését" - tette hozzá Teleki László.

Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter az elmúlt hétvégén az MSZP pedagógustagozata előtt azt mondta: ha igazi baloldali politikát akarnak folytatni, akkor felül kell vizsgálni a szabad iskolaválasztást. A miniszter szerint a közoktatási rendszernek esélyt kell teremtenie, segítenie kell abban, hogy azt a hátrányt, amit a gyerekek otthon elszenvednek, ki lehessen valamennyire egyenlíteni.

Az Országos Cigány Önkormányzat hétfőn úgy nyilatkozott: támogatja Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter kezdeményezését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását