2024. április 30. - Katalin, Kitti

Paul McCartney DVD-n

Ezen a héten jelent meg Paul McCartney egész pályafutását áttekintő tripla DVD-összellítás. A The McCartney Years mintegy 375 percben tekinti át Sir Macca zenével szorosan összefonódott élettörténetét.
2007. november 14. szerda 13:12 - Hírextra
Ez az első alkalom, hogy ilyen átfogó filmgyűjtemény foglalja össze a Beatles és a Wings egykori énekesének, basszusgitárosának és szerzőjének munkásságát. Páratlan koncertfelvételeket, több mint 40 promo videófelvételt gyűjtöttek össze a kiadvány szerkesztői. Paul kísérőszövegei, személyes kommentárjai teszik még értékesebbé az amúgy is szenzációs lemez-összeállítást.

Az első és a második lemezre olyan dalok videoklipjei került az első szóló kislemezről a Maybe I'm Amazed, s ezeken hallható-látható aTug of War, a Wings korai gyöngyszemei közül a Band on the Run, a Mamunia, a Stevie Wonderrel közös Ebony and Ivory, későbbről pedig a Pipes of Peace, a My Brave Face, a a Beatles-időkből a Birthday, a Brown Eyed Handsome Man című rock and roll (Chuck Berry szerzeménye). Az összeállításnak ez a része a 2005-ben megjelent Fine Line-nal végződik.
A harmadik lemez tartalmazza a Wings 1976-os világ körüli turnéját, Paul 1991-es Unplugged koncertjének egy részét és a 2004-es Glastonbury fesztivál felvételeit - a Jet, a Flaming Pie, a Let Me Roll It, a Back In The USSR, a Live And Let Die, a Hey Jude, a Yesterday, a Helter Skelter és más daloknak örülhetnek a rajongók.

Egy DVD a korábban ismeretlen részletekkel nyeri el értelmét - ebből is kap bőségesen a vásárló. Az 1985-ös Live Aid megakoncerten elhangzott Let It Be például eddig soha nem volt látható, de ugyanez a helyzet Paul több archív interjújával is.  A régebbi felvételek hangját újrakeverték, 5.1-es minőségűre javították fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását