2024. április 28. - Valéria

Új elnőke van a táncosoknak

A Magyar Táncművészek Szövetségének elnöksége Mihályi Gábort, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetőjét választotta meg a szövetség új elnökének - közölte az MTI-vel a szervezet titkára kedden.
2008. június 10. kedd 18:12 - Hírextra
Szalay Tamás felidézte, hogy a Magyar Táncművészek Szövetsége 2008. május 19-én tisztújító közgyűlést tartott, ahol új elnökséget választott. Az új elnökség hétfőn tartotta meg első ülését, és választotta meg a szervezet új vezetőit.

Mint azt a szövetség titkára elmondta, a közgyűlésen döntés született arról is, hogy a korábbi társelnöki posztot alelnöki pozícióvá alakítják. Az elnökség hétfői döntése szerint a szövetség alelnöke a korábbi társelnök, Mucsi János, a Duna Művészeti Társaság elnöke marad.
A tisztújításra azért volt szükség, mert Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője - a Szegedi Nemzeti Színház művészeti vezetőjeként végzett munka időigényességére, valamint a szakmán belüli ellentétekre, pozícióharcokra hivatkozva - lemondott az elnöki posztról.

Mihályi Gábor Harangozó-díjas koreográfus pályafutását amatőr táncosként Jászberényben kezdte. Timár Sándor fölkérésére 1982 szeptemberétől a Magyar Állami Népi Együttes tánckarának tagja, majd szólistája. 1996-tól 1997 decemberéig megbízott művészeti vezető, később karigazgató, jelenleg az együttes művészeti vezetője. A Magyar Állami Népi Együttesben tizennégy, egész estét betöltő műsor készült vezetésével. Folyamatosan dolgozik társ táncművészeti együtteseknél, kurzusokat tart, koreográfiákat készít itthon és külföldön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását