2024. május 5. - Györgyi

Hármas fokozatú riasztás

A téli szemlére felsorakozott gépeket kellett készenlétbe helyezni szerdán a Dél-Dunántúlon, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az esti órákban jelentős havazás kezdődik a régióban - jelentette be a Magyar Közút Kht. Dél-Dunántú
2007. november 14. szerda 13:09 - Hírextra
A jelenlegi hármas fokozat egyelőre Baranyára vonatkozik, de csütörtökön és pénteken várhatóan kiterjed a régió további területeire is, ahol 10 centiméteres havazás várható, így be kell vonni a szerződéses partnereket is - közölte Kiss István főmérnök, régiós igazgató.
Tájékoztatása szerint a 2007 áprilisában a Magyar Közút Kht.-nál bekövetkezett szervezeti változás értelmében a tisztítás, üzemeltetés, karbantartás szolgáltatási tevékenységét regionális üzemmérnökségek koordinálják, a Dél-Dunántúlon ebbe Baranya, Somogy és Tolna megye üzemmérnökségei tartoznak - kiegészülve a Zala megyei Nagykanizsai üzemmérnökséggel. A régióba tömörült összesen 12 üzemmérnökség november 10-től 24 órás műszaki ügyeletet működtet.

Mint elmondta, a régióhoz tartozik a 7-es és a 61-es főútvonal teljes hosszában, valamint a 6-os 160 kilométernyi hosszan. A teljes útszakasz 4.700 kilométer, ebből 1.660 kilométer a sózott, 2.400 kilométer pedig a szakaszosan érdesített anyaggal szórt út hossza. A maradékot az alsóbb rendű, úgynevezett "fehér" utak adják, amelyen csak hóeltakarítást végeznek.

Fülöp János, a Tolna megyei területi referens beszámolója szerint a megyén belül 11 jármű áll rendelkezésre az 1.071 kilométeres teljes útszakaszra, amelyből közel 310 kilométer főút, 21 kilométer autópálya, 655 kilométer a szakaszosan síkmentesített és 26 kilométer a "fehér" útszakasz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását