2024. április 19. - Emma

Itt a Porsche Cayenne Hybrid

A Los Angeles-i Autószalonon új oldaláról igyekszik bemutatkozni a Porsche: a sportautó-gyártó környezetkímélő SUV-ot mutat be, sőt kiállítja az 1900-ban gyártott Lohner-Porsche elektromos autót is.
2007. november 13. kedd 14:01 - Hírextra
Az Audi mellett a Porsche lehet az első aki konkurenciát állít a hibrid SUV-ok között egyeduralkodó Lexus Rx400h-nak, méghozzá a Cayenne Hybrid képében. Az újdonság teljes hibrid lesz (vagyis önállóan elektromotorral is képes mozogni) és legnagyobb különlegessége, hogy magát a hibrid modult (kuplung és elektromotor) a 3,6 literes benzines erőforrás és a váltó közé helyezik el, amivel csökkentik a rendszer helyigényét és az autó súlypontja is alacsonyabbrakerül.



A hibrid Cayenne a gyári adatok szerint mindössze 9 liter benzinnel beéri 100 kilométeren, amely a hagyományos V6-os verzió 12,9 literes adatához viszonyítva impozáns érték, még ha az Rx400h 8,1 literes vegyes fogyasztását nem is éri utol.



Még több mint egy évet kell várni a szériagyártásra, ezt mutatja az is, hogy a rendszer összteljesítményéről és a menettulajdonságokról (gyorsulás, végsebesség) sincs adat. Az európai gyártású hibridre való várakozást könnyíti meg a Porsche azzal, hogy kiállítja 1900-ban gyártott Lohner-Porsche elektromos autóját, hogy a márka "zöld" oldalát erősítse.

Azért nem kell aggódni, hogy kiveszik a sportlélek a Porschékből, a standon megtalálható lesz az 530 lóerős 911 GT2 is, amelynek igazi otthona a versenypálya.

Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását