2024. május 5. - Györgyi

2008-tól az összes Ferrari kerámiafékeket kap

A Ferrari lesz az első sportkocsi gyártó, mely az összes modelljét kerámia féktárcsákkal szereli fel. A drága megoldásnak számos előnye van, emellett nem csekély presztízst is jelent az olasz márka számára.
2007. december 7. péntek 10:22 - Hírextra
Ami eddig drága extra volt, ezentúl a szériafelszereltség részét képezi majd a Ferrarinál; 2008-tól ugyanis az olasz márka összes modelljét kerámia féktárcsákkal szerelik majd fel. A technológia egyébként a Forma 1-ből jön, mint a Ferrarik sok egyéb részegysége is, például a 430 Scuderia elektronikus segédeszközei vagy a villámgyors, kormányról is vezérelhető váltó.

A kerámiafékeknek egyébként több áldásos tulajdonsága is van: a legfontosabb, hogy sokkal kevésbé csökken a hatékonyságuk melegedés esetén, a sofőrnek tehát kevésbé kell számolnia a fáradással. Ez persze leginkább forszírozott haladásnál, például versenypályán igazán fontos. Hagyományos használat mellett viszont feltűnőbb, hogy a kerámiafékek jobban adagolhatók, mint a hagyományos fékekkel szerelt autókéi. Ami pedig talán a legfontosabb, hogy a kerámiatárcsák kb. 15 kilogrammal könnyebbek az acél féktárcsás társaiknál; mivel a Ferrari elkötelezte magát a súlycsökkentés mellett, ez különosen fontos érv volt az átállásnál. A súly mérséklésének másik előnye, hogy csökken a rugózatlan tömeg, ez pedig agilisabb viselkedést eredményez majd, ami egy sportkocsinál mindenképpen a legfontosabb szempont.

Hogy mennyivel kerülnek majd többe a Ferrari sportautói, arról egyelőre nem közöltek információkat, de a várható 2-3%-os emelés vélhetően nem vágja majd földhöz a leendő vásárlókat.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2018. december 25. 18:25
Újabb hacker(?) zsaroló email!

December 24., hétfő

" (#7131) Do not panic

> On 24/12/2018 12:34:13 AM, Dostie Nicklas wrote: admin@capillarity.info;


On 24/12/2018 12:34:13 AM, Dostie Nicklas wrote: admin@capillarity.info;


Hi there.

I have a site in the deep web, I perform all kinds of services - above all it is demolition to property and injury. In the main, all but the shooting. Often this happens because of unrequited love or competition at bussiness.This month he contacted me and gave me the order of splashing sourness in your visage. Standard task - quickly, painfully,forever. Without too much fuss. I get money only after finishing the work. So, now I suggest you send money to me to be inactive, I offer this to nearly all the victims. If I do not receive money from you, then my man will fulfill the task. If you give me money,besides to my inaction, I will provide you the information that I have about the customer. After completing the order, I always spend the performer, so I have a choice, to get $1600 from you for info about the customer and my inaction,or to receive $ 4000 from the customer,but with a big probability of losing the performer

I’m getting transfers in BtC,its my Bitcoin address - 15PRX8t7ixo2p1gwRNUo3guJu8MmjzcN7B
The amount I told above

---------------------------------------------------------------------------------- Magyarul, Google szarral fordítás:

"Dostie Nicklas írta: 2012.12.24. 12:34:13: admin@capillarity.info

Szia.

Van egy webhelyem a mélyhálón, mindenféle szolgáltatást végzek - mindenekelőtt a bontás vagyon és sérülés. A fő, minden, csak a forgatás. Gyakran ez azért fordul elő, mert a bizonytalan szeretet vagy a verseny a bussiness-nál történik. Ebben a hónapban kapcsolatba lépett velem, és megadta nekem a fröccsenő savanyúság rendjét. Standard feladat - gyorsan, fájdalmasan, örökre. Túl sok fuss nélkül. Csak a munka befejezése után kapok pénzt. Tehát most azt javaslom, hogy pénzt küldj nekem, hogy inaktívak legyek, ezt majdnem minden áldozatnak ajánlom. Ha nem kapok pénzt tőled, akkor az én emberem teljesíti a feladatot. Ha pénzt adsz nekem, a tétlenségem mellett megadom neked az ügyfelemmel kapcsolatos információkat. A megrendelés befejezése után mindig az előadót töltem, így lehetőségem van arra, hogy 1600 dollárt kapjak tőled az ügyfélről és a tétlenségről, vagy 4000 $ -t kapjanak az ügyféltől, de nagy valószínűséggel elveszíti az előadó

A BtC-ben, a Bitcoin címemben kapok átutalásokat - 15PRX8t7ixo2p1gwRNUo3guJu8MmjzcN7B
A fent említett összeg"

Stupid nigga' "internet gangster" game...
A "nigériai levelek" után már próbálnak zsarolni, kamu beijesztegetős szöveggel... :)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását