2024. április 20. - Tivadar

Aki nem tud arabusul...

Több száz európai turistát nem engedtek be Líbiába vasárnap este óta, annak ellenére, hogy érvényes vízummal rendelkeztek. Az indoklás csak annyi volt, hogy az útlevelük szövege nincs arabul is feltüntetve az okmányban.
2007. november 13. kedd 23:03 - Hírextra
Hétfőn és kedden egy svájci és egy francia repülőgép, valamint egy hatalmas óceánjáró luxushajó utasait nem engedték még kiszállni sem, noha minden érvényes papírjuk megvolt a líbiai vakációhoz. A két repülőn összesen 210, a hajón legalább ugyanennyi turista értesült megdöbbenve az új rendeletről.

Az óceánjáró Tripoliból idő előtt távozott útjának következő állomására, Máltára, a két repülő pedig kénytelen volt néhány órás várakozás után visszafordulni és utasait visszaszállítani. Svájc és Nagy-Britannia hivatalos jegyzékben kért magyarázatot, de a líbiai hatóságok kedd estig semmit sem válaszoltak.

Líbia azt követően kezdett kedvelt turisztikai célponttá válni, hogy az ENSZ feloldotta a Kadhafi-rezsim elleni embargót. A líbiai vezető fia, Szejf al-Iszlam szeptemberben azt nyilatkozta, hogy meg akarják óvni, de egyúttal turisztikai célponttá is akarják fejleszteni az ország ókori emlékeit, romvárosait és mindeddig szinte érintetlen Földközi-tengeri partvidékét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását