2024. május 22. - Júlia, Rita

Román elégedetlenség Sólyom látogatásával kapcsolatban

A román nemzeti lobogót hiányolja több román hírforrás is Sólyom László erdélyi magánlátogatása kapcsán. Az egyik újság szerint az államfő távolságtartó volt a román sajtóval.
2007. március 14. szerda 08:50 - Hírextra
A bukaresti Romania Libera napilap és a Realitatea hírtelevízió hiányolta a román zászlót a magyar nemzeti lobogó mellől, amikor a köztársasági elnök Gyulafehérvárra látogatott. A lap megjegyzi: az elnök fenntartásokkal viseltetett a román sajtó iránt, röviden nyilatkozott, és azt sem fordították le románra.

A terjedelmes írás szerzője megjegyezte, hogy román és magyar biztonságiak tucatja vigyázott Sólyom Lászlóra, bár magánlátogatásra érkezett Erdélybe. Míg a magyar kormányőrség az elnök köré tömörült, a román biztonságiaknak mindössze a fotósok taszigálása maradt feladatul - derül ki a cikkből.

A Realitatea hírtelevízió szerint Cosmin Covaciu Fehér megyei prefektus vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy miért hiányzott a román zászló a magyar köztársasági elnök látogatásainak helyszínéről.

A Ziua napilap kitér azokra a vitákra is, amelyeket az államfő látogatása okozott Budapesten.
Az újság állítása szerint az elnök baklövést követett el, amikor Gyurcsány Ferencet bízta meg helyettesítésével a március 15-i zászlófelvonáson.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását