2024. április 28. - Valéria

Színház a Közgyűlésben

Várhatóan a hó végén dönt a Fővárosi Közgyűlés a fővárosi önkormányzat színházi koncepciójáról - közölte a kulturális bizottság elnöke, Bőhm András az MTI-vel hétfőn.
2007. november 12. hétfő 22:43 - Hírextra
A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn ismét tárgyalt a koncepció tervezetéről, amelynek október elején az átdolgozását javasolta. A szabaddemokrata politikus egyfajta "első olvasatnak" nevezte a tervezetet, amellyel kapcsolatban szerinte még "csomó kérdés nyitva maradt". Hozzátette, hogy a közgyűlési döntés előtt még tárgyal a javaslatról a kulturális bizottság is.

A testület október 18-án egyhangú határozatban nehezményezte a főpolgármesternél, hogy a színházi koncepció a szakbizottság kihagyásával készül Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes kabinetjében.

Bőhm András közölte, hogy a koncepció tervezete további egyeztetésre szorul. Tájékoztatása szerint továbbra is nyitott kérdés, hogy miként rendezik a Madách-, a Mikroszkóp és az Új Színház helyzetét, amelyek igazgatóinak januárban lejár a megbízatása. A kérdés az, hogy pályázatot írnak-e ki, vagy meghosszabbítják valamilyen időtartamra a vezetői megbízatásokat.

Az viszont eldőlt, hogy egyes színházak magánosításával kapcsolatos koncepciót április végéig kell előterjesztenie az illetékes főpolgármester-helyettesnek. Ez minden úgynevezett, "nem művészi" teátrumot, például a Vidám Színpadot érintené. Felmerült az is a kabinet ülésén, hogy nem okoz-e többletköltséget az Örkény Színház leválasztása a Madách Színházról - jegyezte meg az elnök.

A színházi koncepció tervezetét pótkézbesítéssel csak pénteken délután kapták meg a kabinetülés résztvevői, akikhez egyébként szerdáig kell eljuttatni a következő ülés anyagát.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását