2024. április 27. - Zita

Elfogadták a felsőoktatási törvény módosításait

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a felsőoktatási törvény módosítását, ugyancsak megszavaztak a képviselők két, az öt frakció által közösen kezdeményezett törvénymódosító javaslatot, ami az Országgyűlés és a kormány európai ügyekben történő együttműködésér
2007. november 12. hétfő 22:23 - Hírextra
A felsőoktatásról szóló törvény módosítására a Nemzetközi Üzleti Főiskola névváltoztatási kérelme, egy új intézmény, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola létrejötte, a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolának a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel történő egyesülése, illetve a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Berzsenyi Dániel Főiskola integrációja miatt volt szükség. A törvénymódosítást 330 igen, 9 nem szavazattal, tartózkodás nélkül szavazták meg a honatyák.

Az ötpárti konszenzus övezte előterjesztés, az Országgyűlés és a kormány európai uniós ügyekben történő együttműködéséről szóló törvény módosítása alapján a miniszterelnöknek az Európai ügyek bizottsága tagjai helyett ezentúl a bizottság elnökét és alelnökeit kell tájékoztatni az Európai Tanács ülései előtt. Ezt a törvényjavaslatot 343 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el az Országgyűlés.

A szintén ötpárti, a Magyar Köztársaság hosszú távú fenntartható fejlődésével kapcsolatos tervezési és egyeztetési folyamat feladatairól szóló határozati javaslatról, amely alapján fenntartható fejlődési tanács jön létre a fenntartható fejlődéssel foglalkozó stratégia rendszeres megújításában és végrehajtásában közreműködő szervezetek fórumaként, 338 igen, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül döntöttek a képviselők.

Elfogadta az Országgyűlés az Országos Rádió és Televízió Testület 2006-os költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot is, melyet 173 igen, 147 nem szavazattal és 1 tartózkodással szavazott meg a Ház.

Tárgysorozatba-vételi kérelemről is szavaztak a képviselők. Az MDF képviselőcsoportja azt kérte, hogy a költségvetési bizottság által elutasított, az egykulcsos személyi jövedelemadó előkészítéséről szóló határozati javaslatot vegye tárgysorozatba az Országgyűlés.

Herényi Károly, a demokrata fórum frakcióvezetője indoklásában kifejtette: a javaslat felkérné a kormányt, mérlegelje, hogy lehet az egykulcsos személyijövedelemadó-rendszert bevezetni Magyarországon. A frakciók részéről Eörsi Mátyás, a szabad demokraták képviselőcsoportjának vezetője közölte: támogatják a javaslatot, amit aztán 167 igen, 158 nem szavazattal, 5 tartózkodással tárgysorozatba is vett a Ház.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását