2024. április 28. - Valéria

Magyar Közoktatás Napja

Ma van a Magyar Közoktatás Napja, az eseményhez kapcsolódva a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a közoktatás aktuális kérdéseiről rendez konferenciát hétfőn a fővárosban.
2008. november 22. szombat 07:57 - Hírextra
A PSZ a hazai közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatására, valós társadalmi megítélésének elősegítésére 1991 óta tartja számon november 22-ét a magyar közoktatás napjaként. Elsősorban nem ünnepet, hanem olyan akciónapot kívántak létrehozni, amelyen az aktuálisan zajló költségvetési vitákhoz kapcsolódva felhívják a döntéshozók és a közvélemény figyelmét a közoktatás stratégiai jelentőségére, fejlesztésének szükségességére.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét az MTI-nek elmondta: a hétfői PSZ-tanácskozáson szó lesz az iskolai agresszió megelőzésének lehetőségeiről, kezeléséről, a szakképzés helyzetéről és a kistérségi társulások működésének elmúlt egy éves tapasztalatairól.

A rendezvényen a témák között szerepel a jövő évi költségvetés, s annak az oktatási ágazatot érintő hatása is. Az érdekvédő kitért arra, hogy a november 29-én, a Kossuth térre meghirdetett egységes közszolgálati demonstráció előtt az oktatási tárca épülete előtt tiltakozik majd több oktatási szakszervezet az ágazatot érintő lépések ellen.

Utalt arra, ha a demonstrációk és a kormánnyal folytatott tárgyalások nem járnak eredménnyel, akkor január 12-én egységes közszolgálati sztrájkra kerül sor. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a tárgyalások eredményesen zárulnak.

A tanácskozásra mintegy 150 pedagógust várnak. Hangsúlyozta: nem csupán panaszkodni akarnak, az a céljuk, hogy a pedagógusoktól származó gyakorlati megoldási lehetőségeket is vázolják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását