2022. december 2. - Melinda, Vivien

Dávid a "gumicsont-politizálásról"

Az MDF elnöke szerint még nem késő, hogy az országgyűlési képviselők abbahagyják a "népszavazási őrületet, a gumicsont-politizálást", és értelmes párbeszédet folytassanak egymással. Változtatniuk kell ugyanis a magyar közéleten, 2008 legyen ezért az új po
2007. november 12. hétfő 15:08 - Hírextra
Az ellenzéki párt elnöke a Medián friss felmérésére hivatkozott. Értelmezése szerint ebből az derült ki, hogy a népszavazás kapcsán az MDF képviseli a választók 60 százalékát, vagyis azokat az embereket, akik nem érzik értelmét most semmilyen népszavazásnak. Ezek az emberek nem értenek egyet azzal, hogy rájuk testálják azokat a döntéseket, amelyeket a parlamentben kellene meghozni - mondta.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: a nép okosabb, mint a politikusaink, maguk is tudják, mit jelent itthon a képviseleti demokrácia. Hiába szavaznak ugyanis igennel a népszavazás valamelyik kérdésére, annak törvény nélkül sosem lesz hatálya, és a törvényt a parlamentben hozzák meg. Ha a képviselők most nem értenek egyet, a referendum után sem fognak biztosan, a népszavazás kiírására és lebonyolítására viszont sok pénzt kellene költeni - érvelt az MDF elnöke.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását