2024. május 10. - Ármin, Pálma

Megdöbbentő túlkiabálás

A Fidesz szóvivője megdöbbentőnek nevezte, hogy amikor a költségvetési bizottság ülésén Varga Mihály elnök szót akart adni képviselőknek, a kormánypárti politikusok túlkiabálták a felszólalót - közölte Szijjártó Péter hétfőn, az ülést követően.
2008. december 22. hétfő 15:56 - Hírextra
Szijjártó Péter megdöbbentőnek tartotta azt is, hogy állítása szerint a miniszterelnöki hivatal alkalmazottja arról győzködte a szabad demokratákat, hogy hogyan szavazzanak.

A képviselő hozzátette, hogy a közlekedési sztrájkok nyomán kialakult káosz, zűrzavar és fejetlenség azt mutatja, hogy a kormány képtelen a helyzet kezelésére.A Fidesz szóvivője szerint a kormány feladata és kötelessége, hogy minden magyar ember számára biztosítsa az alkotmányos jogok érvényesülését.

Hozzátette, hogy a kormány ennek nem tesz eleget, amikor szó nélkül hagyja, hogy a munkáltatók még csak meg sem fontolják a munkavállalók követeléseit. Ehelyett a munkáltatók külföldi sztrájktörőket hívtak, illetve a vasúttársaságnál fegyveres biztonsági őrök távolították el a munkahelyükről a sztrájkolókat - emlékeztetett.

A politikus azt mondta, hogy a bizottsági ülésen arra akarták felhívni a kormányt, ne állítsa egymással szembe a vasúti, a repülőtéri dolgozókat és a kiszolgáltatott utasokat, hanem lépjen fel az emberek alkotmányos jogainak érvényesülése érdekében.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy a munkaadók véleménye szerint érdemi tárgyalásokra lenne szükség a munkáltatók és munkavállalók között és nem tíz perces összejövetelekre, ahol a vezetők diktátumokat fogalmaznak meg.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azt mondta, hogy a sztrájkkérdéssel elsősorban a foglalkoztatási és munkaügyi, másodsorban a gazdasági bizottságnak van lehetősége vitát folytatni, a költségvetési bizottság ebből ki van zárva.

Az MDF politikusa újságírói kérdésre a hétfőn reggel napvilágra került kopogtatócédula-ügyről nem akart nyilatkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását