2024. május 5. - Györgyi

Együttműködéssel az erdei iskolákért

Uniós pénzekre pályázhatnak erdei iskolák és óvodák. Ennek elősegítésére írt alá hétfőn együttműködési megállapodást Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) államtitkára, Szüdi János, az Oktatási és Kulturális Minisztérium(OKM)köz
2007. november 12. hétfő 15:13 - Hírextra
Most először van lehetőség arra, hogy a minősített erdei iskolák és óvodák uniós forrásokra pályázzanak. A "Közép-magyarországi Operatív Program (KMOP) - az erdei iskola hálózat infrastrukturáőlis fejlesztése" elnevezésűn 655 millió forintra, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében pedig 1 milliárd forintra, tehát a két forrásból összesen 1,655 milliárd forintra lehet pályázni infrastruktúrafejlesztésre 2007-2008-ban. Az OKM, a KvVM és a KOKOSZ az uniós forrásokhoz való hozzájutás elősegítéséről írt alá hétfőn együttműködési megállapodást.

A pénzre nemzeti parki igazgatóságok, önkormányzatok és intézményeik, valamint erdőgazdasági Zrt-k, alapítványok, egyházak, közhasznú társaságok is pályázhatnak. A különböző létesítmények felújítására, fejlesztésére, bemutatóeszközökre és laborfelszerelésekre lehet pénzt kérni. Minimum 10 millió és legfeljebb 80 millió forint igényelhető.

A szakemberek célja, hogy minden gyerek legalább egyszer eljuthasson bentlakásos erdei iskolába. Ez ugyanis elősegítheti a környezettudatos gondolkodásmód, életvitel kialakítását. Jelenleg 127 ilyen intézmény működik, ebből 67 kapott minősítő tanúsítványt. Évente 50 ezer gyerek mehet el egy-egy hétre erdei iskolába, ahol természetes élőhelyükön tanulmányozhatják például az állatokat, növényeket és túrázhatnak is. A szülők általában 12-17 ezer forintot fizetnek mindezért, az önkormányzatok ugyanis csak a leginkább rászoruló gyerekeket tudják támogatni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását