2024. április 23. - Béla

Egy sérült van

Többször is összecsaptak szombaton Prága belvárosában a neonácik és az ellenük tüntetők. Az AFP hírügynökség jelentése szerint legalább egy ember megsérült. Prága belvárosát a rendőrök lezárták, több neonácit letartóztattak, akiknél gumibotokat és házilag
2007. november 11. vasárnap 08:07 - Hírextra
Becslések szerint párszáz szélsőjobboldali ember próbált bejutni zsidónegyedbe. Több mint 1500 rendőr biztosította a környéket. A neonácik hivatalosan Csehország iraki szerepvállalása ellen akartak demonstrálni az 1938-as németországi zsidóellenes pogromok, vagyis a kristályéjszaka 69. évfordulójának napján. Ezt azonban nem engedélyezték nekik. Ennek ellenére a szélsőjobboldali csoportok jelezték: fölvonulnak szombaton. Velük szemben legalább 1000 ellentüntető volt Prága belvárosában vörös zászlókkal és sárga csillagokkal.

A felvonulást a Fiatal Nemzeti Demokraták nevű szervezet kezdeményezte, amely közel áll a cseh szélsőjobboldal félkatonai kemény magjához, a nyíltan antiszemita és fajgyűlölő Nemzeti Ellenálláshoz. Akciójukat eredetileg az iraki cseh katonai jelenlét elleni tiltakozásként jelentették be. A prágai hatóságok kétszer is nemet mondtak a tüntetésre, ám a bíróság formai hibákra hivatkozva megsemmisítette az önkormányzat határozatát. Prága fellebbezésére a legfelsőbb közigazgatási bíróság végül betiltotta a felvonulást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását