2024. május 13. - Szervác, Imola

Strasbourg helyett újra Brüsszelben tartják az EP plenáris ülését

Strasbourg helyett újra Brüsszelben tartják az EP plenáris ülését Mint ismeretes, augusztus 7-én a strasbourgi plenáris ülésterem álmennyezetéből leszakadt egy több mint 8 tonnás darab, és csak a szerencsének köszönhető, hogy az anyagiakon túl emberéletb
2008. szeptember 3. szerda 22:02 - Hírextra
Az Elnökség szerda esti ülésén a Parlament főtitkára arról tájékoztatta a testület tagjait, hogy bár a helyreállítási munkálatok, melynek során nem csak a sérült részt, hanem új technológiával a teljes álmennyezetet felújították, befejeződtek és a francia hatóságok az ülés strasbourgi megtartása mellett ágálnak, a független külső szakértők vizsgálata még nem fejeződött be, így nem tudnak 100%-os garanciát adni az épület biztonságára.

Az Elnökség a képviselők biztonságának abszolút prioritásként kezelésével úgy határozott, hogy a Parlament következő plenáris ülését ismét Strasbourg helyett Brüsszelben tartják.

Fazakas Szabolcs, a quaestorok testületének soros elnöke hozzászólásában hangsúlyozta, hogy a Parlament csak akkor mehet újra az elzászi városba, ha maximális garancia van arra, hogy a korábbi események sem a plenáris ülésteremben, sem más épületrészekben nem fordulhatnak elő, és a quaestorok nevében rugalmas elbánást ígért az ebből adódó gyakorlati problémák kezelésénél. Megítélése szerint a mostani flexibilis hozzáállásnak köszönhető, hogy ezek a technikai problémák eddig nem okoztak helyrehozhatatlan kárt az Európai Parlament belső és külső megítélésében.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását