2024. május 22. - Júlia, Rita

22 éves jegyeladási rekord dőlt meg

A Hallható Magyarország, (Hörbar Ungarn) rendezvény a Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál keretében volt a legsikeresebb a Németországi Magyar Kulturális Évadban: 22 éves jegyeladási rekordot döntött, 150 ezer zenerajongó volt kíváncsi a magyar muzsikára -
2007. október 1. hétfő 16:25 - Hírextra

A másfél éve tartó, lassan a végéhez közeledő Ungarischer Akzent, a Németországi Magyar Kulturális Évad keretében a magyar zene - több mint 200 koncerttel - kiemelkedő szerephez jutott. Magyarország, mint díszvendég 7 héten át 43 helyszínen, több mint 70 koncerten mutatta be az észak-német közönségnek a magyar zenét Bartók Bélától Kurtág Györgyig, népzenei, világzenei, dzsessz, és könnyűzenei produkciókig.

Megismerhették az érdeklődők a még élő magyar zenei hagyományokat, például a Sebő Együttes elevenítette fel a magyar táncház mozgalmat.

Nagy sikere volt azoknak a produkcióknak, amelyeket koncerttermekké átalakított mezőgazdasági épületekben és ipari csarnokokban tartottak, és amelyek átjárást teremtettek egyes zenei stílusok között. Ilyen volt többek között Sebestyén Márta, a Muzsikás Együttes és a Takács Vonósnégyes közös programja Bartók és a folklór címmel.

Az Évadnak köszönhetően tartós együttműködést sikerült kialakítani a salzaui Nemzetközi Zenekari Akadémia és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem között, valamint bővíteni a kapcsolatokat a hamburgi Rudolf Steiner Haus - elsősorban Kurtág műveinek szentelt - kortárs zenei előadó-művészeti mesterkurzusával.

Az Ungarischer Akzent egyik záróeseménye a november végére tervezett Liszt Workshop lesz - tette hozzá a kommunikációs vezető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását