2024. április 20. - Tivadar

Schwarzenegger közvetítene

Arnold Schwarzenegger filmsztár és kaliforniai kormányzó akárcsak Terminátor korában, ismét saját kezébe veszi a dolgok irányítását: magára vállalta, hogy közvetít a forgatókönyvírók és filmstúdiók között holtpontra jutott tárgyalásokon, hogy mielőbb vége
2007. november 9. péntek 16:10 - Hírextra

"Beszélek a ügyben érintett felekkel, mert szerintem nagyon fontos, hogy mihamarabb rendezzük a kérdést, ugyanis a sztrájknak rengeteg káros kihatása van államunk gazdasági életére" - nyilatkozta csütörtökön Schwarzenegger, aki négy éve cserélte fel a filmvásznat a kormányzói székkel.

Az Amerikai Írók Céhének (WAG) 12 ezer tagja hétfőn kapcsolta ki laptopját, hogy nagyobb részesedést csikarjon ki magának az internetes világ új adathordozóin megjelenő munkáik nyomán befolyó nyereségből. Az új szerződésekről július óta folyó tárgyalások ugyanis kátyúba jutottak.
"Az a szomorú az egészben, hogy a stúdiófőnökök nem sínylik meg, a szakszervezeti vezetők nem sínylik meg és a sztrájkoló írók sem sínylik meg. Nekik ugyanis van pénzük" - háborgott a kormányzó sajtóértekezletén érzékeltetve, hogy a sztrájk legnagyobb vesztese az a sok száz stábtag - például fodrász, kellékes, kameraman -, aki a produkciók leállása miatt nem jut munkához.

Közben már javában érlelődik Broadway színpadi munkásainak sztrájkja is, ami a híres színházi negyed legtöbb teátrumának bezárásához vezethet.

A nemzetközi díszletmunkások szakszervezetének elnöke csütörtökön hivatalosan is meghirdette a munkabeszüntetést, csupán a pontos idejét nem határozta meg. A bejelentésre egy nappal az után került sor, hogy a szervezet, valamint az Amerikai Színházak és Producerek Szövetségének nyár óta tartó tárgyalásai megfeneklettek a munkaügyi szabályokról és állományi feltételekről kibontakozott vitában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását