2024. július 24. - Kinga, Kincső

Pokorni: gyorsan számoljanak

A Fidesz arra kéri az Országos Választási Irodát (OVI), hogy a népszavazáshoz benyújtott aláírásokat három hét alatt ellenőrizze, hiszen így lesz még arra lehetőség, hogy a parlament az őszi ülésszakon dönthessen a referendum kérdésében - közölte Pokorni
2007. november 8. csütörtök 13:23 - Hírextra
Nem szól semmilyen szakmai érv amellett, hogy a Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezéséhez benyújtott aláírások ellenőrzése három hétnél tovább elhúzódjon - mondta a párt alelnöke.

Hozzátette: ha az ellenőrzést három héten belül elvégzik az OVI munkatársai, akkor az Országos Választási Bizottság még november végéig meg tudja hozni a döntést az aláírások hitelességéről, majd haladéktalanul értesíti az Országgyűlés elnökét. Ezt követően a Háznak tizenöt napon belül kell döntést hoznia a referendummal kapcsolatban.

Ha az OVI tartja a három hetet, akkor a parlament még a decemberben záródó ülésszakon tud döntést hozni - tette hozzá a fideszes politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását