2024. május 23. - Dezső

Újabb cég lett hivatalosan is környezetbarát

Az alsópáhoki Kolping Hotel és a környezetbarát tisztítószereket gyártó Bio Cleaner Kft. után Magyarországon harmadikként a szarvaskői Öko-Park Panzió is elnyerte az Európai Ökocímkét. A címke garantálja a címkét viselő termékek és szolgáltatások kiváló m
2008. június 2. hétfő 21:40 - Hírextra
Az alsópáhoki Kolping Hotel és a környezetbarát tisztítószereket gyártó Bio Cleaner Kft. után Magyarországon harmadikként a szarvaskői Öko-Park Panzió is elnyerte az Európai Ökocímke minősítését.

Az Európai Ökocímke, az európai "Virág" a környezetbarát termékek és szolgáltatások megkülönböztetésére szolgál. Garantálja, hogy az ilyen termékek és szolgáltatások nemcsak kiváló minőségűek, hanem egyben megfelelnek az Unió által elfogadott egységes és szigorú környezetvédelmi kritériumoknak.

Az EU Ökocímkét eddig 600 vállalat, köztük 177 idegenforgalmi szálláshely nyerte el.

A minősített szálláshelyek takarékoskodnak a vízzel és az energiával, lehetőség szerint megújuló energiaforrásokat használnak, kerülik a környezetre veszélyes tisztítószerek és növényvédőszerek alkalmazását, csökkentik a hulladékképződést, és kiemelt figyelmet fordítanak az alkalmazottak és a vendégek környezetvédelmi szemléletformálására.

Az Öko-park Panzió idegenforgalmi vonzerejét a közeli Bükki Nemzeti Park és Eger adja. A panzióben a bioklimatikus viszonyoknak megfelelő épületnek és az ablakok jó hőszigetelésének köszönhetően nincs szükség légkondicionálásra. A szobákban a hőmérséklet egyedileg szabályozható. A tulajdonos fűtési és vízmelegítési célra napkollektorok üzembe állítását tervezi. Az épületben és a kertben egyaránt energiatakarékos égőkkel világítanak. A keletkező hulladék csökkentése céljából a panzió nem használ egyadagos kiszerelésű élelmiszereket, toalettszereket, illetve egyszer használatos evőeszközöket. A keletkező hulladékot - beleértve a veszélyes hulladéknak számító elemeket és gyógyszereket is - szelektíven gyűjtik. A kertben a gyomot kapával, kézzel irtják.

A környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok beépülnek a panzió személyzetének munkaköri leírásába. A szobákban elhelyezett információs dossziékból pedig a vendégek is megtudhatják, hogy ők mit tehetnek annak érdekében, hogy ott-tartózkodásuk ideje alatt a környezetet a lehető legkisebb mértékben terheljék.

Kiadó: Környezettudományi Központ Alapítvány és Környezetbarát Termék Kht.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását