2024. május 7. - Gizella

KDNP: rendőrállampárti MSZP

A Kereszténydemokrata Néppárt fővárosi frakciója egyre fájóbbnak találja az MSZP fővárosi frakciójában ülő egyes képviselők hozzáállását a mai magyar demokratikus viszonyokhoz.
2007. november 8. csütörtök 18:12 - Hírextra
2007. október 6-án megjelent, az ötvenhatos forradalommal kapcsolatos interjújával Havas Szófia fővárosi szocialista képviselő borzolta a társadalom józan többségének kedélyeit. A forradalmárok mindegyikét vállalhatatlan jelzőkkel illető nyilatkozatának azonban nem lett semmilyen következménye a szocialista frakción belül.

Most egy újabb MSZP-s képviselő, Gajda Péter sajátos demokrácia értelmezése mérgezi a fővárosi közéletet. A Kispesten polgármesteri tisztséget betöltő fővárosi képviselő 2007. november 7-én rendőrökkel tartotta távol az ellenzéki képviselőket az általuk kezdeményezett lakossági meghallgatástól. Ezen a megbeszélésen a kőbánya-kispesti metróállomás üzletbérlőinek további helyzetéről volt szó. Gajda Péter polgármester azonban nem engedte, hogy rajta és szocialista párti munkatársán kívül más is jelen legyen – akárcsak megfigyelőként – a megbeszélésen. Így előbb kiküldte a képviselőket és a civil érdekvédők képviselőjét, majd rendőrök akadályozták meg visszajutásukat.

Eltorzult hatalmi szemlélet az, amelyik az ellenzéket karhatalmi erővel akarja távol tartani bármilyen közérdekű megbeszélésről. Ez már olyan szint, ahol az MSZP-nek lépnie kell, és a nyilvánosság előtt kell az eset következményeit levonni.

Budapest, 2007. november 8.

Bagdy Gábor
a KDNP fővárosi frakciójának vezetője

Rétvári Bence
a KDNP fővárosi frakciójának képviselője

Tarnai Richárd
képviselő-frakcióvezető
FIDESZ-KDNP kispesti frakciója


Kiadó: KDNP frakció
Forrás: MTI/OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását