2024. április 19. - Emma

Ingyenes védőoltás

Több mint hatvanezren juthatnak ingyenes és vizitdíj mentes influenza elleni védőoltáshoz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat nyíregyházi kirendeltségének regionális tisztiorvosa csütörtökön az MTI
2007. november 8. csütörtök 10:21 - Hírextra

A mostani szezonra kibocsátott 60.000, három éves kor felett adható oltóanyagot péntekig kapják meg a háziorvosok, s ezenkívül a három évnél fiatalabb gyermekek részére is rendelkezésre áll majd 1.650 ugyancsak ingyenes vakcina - mondta Balogh Irén.

A tisztiorvos tájékoztatása szerint az oltóanyagot azok vehetik igénybe, akik elmúltak 60 évesek, vagy életkoruktól függetlenül olyan krónikus betegségben szenvednek, amelynél az influenzafertőzés súlyos formában jelentkezhet.

Az idült szív-, keringési, légzőszervi, vese és anyagcsere-betegségekben szenvedők mellett ingyen jutnak a vakcinához a szteroid, vagy rosszindulatú daganat elleni terápia miatt csökkent immunitású betegek is.

A tartós szalicilát kezelésben részesülő gyermekek és serdülők a Reye-szindróma veszélye miatt kapják térítésmentesen a védőoltást.

Balogh Irén kitért arra is, hogy ajánlott az oltás a baromfi-feldolgozó üzemekben és tenyésztő-telepeken dolgozóknak is, tekintettel az ott esetleg megjelenő madárinfluenza vírusra.
A rendelkezésre álló vakcina, amelynél az oltást követően két hét szükséges a védettség kialakulásához, természetesen megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Unió orvosi követelményeinek is.

A tisztiorvos megemlítette, hogy Szabolcsban október 1-től már működik az influenza figyelőszolgálat, s a szakemberek azt remélik, hogy a múlt évihez hasonlóan enyhébb lefolyású lesz az idén is a fertőzöttség a régióban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását