2024. április 26. - Ervin

Pikó az új igazgató

Lemondott posztjáról az ország egyik legnagyobb, 1.800 ágyas kórházának főigazgatója csütörtökön; az intézményfenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei önkormányzati közgyűlés zárt ülésén úgy döntött, hogy a nyíregyházi gyógyintézeti vezető közös megegyezés
2007. szeptember 6. csütörtök 22:25 - Hírextra
A súlyponti intézmények közé tartozó nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház orvos főigazgatója, Pintérné Gönczi Ágnes ellen június 7-én, egy névtelen levél alapján indított vizsgálatot a szabolcsi önkormányzati közgyűlés fideszes elnöke, s akkor a vizsgálat idejére fel is mentette a munkavégzés alól.

Később a főigazgató újra munkába állhatott, csütörtökön azonban a megyei képviselőtestület nyíregyházi ülésén közölte, hogy lemond posztjáról, amit a közgyűlés tagjai közös megegyezéssel elfogadtak, s ideiglenesen a helyettes orvosigazgatót, Pikó Károlyt bízták meg a kórházi vezetés ellátásával.

A lemondás okáról a főigazgató a Szabolcs megyei napilap, a Kelet-Magyarország újságírójának úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt három hónap történései olyan helyzetet teremtettek számára, amely nem csak a személyes életében, vezetői feladatainak ellátásában, hanem a kórház működésében is nehézséget okozott.

"Egy tisztességes vezető felismeri a helyzetet, és képes önként távozni, ezt én meg is tettem" - mondta.

Pintérné Gönczi Ágnes hozzátette: a kinevezésekor vállalt hosszú távú betegellátási stratégia kialakítását és a kórház gazdasági helyzetének stabilizálását teljesítette. Különböző pályázati pénzekből közben jelentős beruházások voltak a gyógyintézményben, így átadás előtt van a Szívcentrum, megújult a traumatológiai állomás, a patológia épülete, az onkoradiológiai osztály, posztoperatív őrzőt hoztak létre, és elkészült a városi tüdőgondozó rekonstrukciója is.

A csütörtöki közgyűlésen történtekről, a meghozott döntésekről Fülöp István elnök és Kozma Péter alelnök pénteken tart sajtótájékoztatót Nyíregyházán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását