2024. április 20. - Tivadar

Budapestre ért a járvány

Csongrád megye után már Budapesten is influenza járvány van. Egy hét alatt ugyanis annyival nőtt az influenza szerű megbetegedések száma, hogy már járványról lehet beszélni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvos
2007. február 13. kedd 16:04 - Hírextra
A fővárosban egy hét alatt 42 százalékkal nőtt a betegek száma, ez azt jelenti, hogy 100 ezer budapesti lakosból 462 új influenzás beteget regisztráltak. Ez már a járványküszöb fölött van - mondták el az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetében. A vírus továbbra is a fiatalokat támadja meg leginkább, az új betegek zöme, 30 százaléka a 15 év alattiak közül kerül ki. A régió másik területén, Pest megyében is csaknem 30 százalékkal emelkedett a megbetegedések száma, itt azonban még nincs járvány.

Csongrád megyében is járványos méreteket öltött az influenza terjedése. Egy hét alatt másfélszeresére nőtt a betegek száma. 100 ezer csongrádi lakosból egy hét alatt hat-hétszáz fordult influenza-szerű tünetekkel orvoshoz - mondta Tumbász Zsuzsanna, az ÁNTSZ Dél-Alföldi Regionális intézetének járványügyi főosztályvezetője. A megbetegedések miatt a régió több kórházában is látogatási tilalmat rendeltek el. Így a vásárhelyi, és a makói kórházban valamint Szegeden egyes klinikákon.

A legtöbb beteg a 15-24 évesek közül kerül ki. Valószínűleg ennek az is lehet az oka, hogy az idősekkel ellentétben a fiatal felnőttek nem oltatják be magukat az influenza ellen - tette hozzá a főosztályvezető. A régió másik két megyéjében, Bács-Kiskunban és Békésben is nő a megbetegedések száma, de egyelőre csak kisebb településeken lehet nagyobb fertőzöttségről beszélni.

Akkor lehet járványról beszélni, ha egy hét alatt 100 ezer lakosból 400 megbetegszik influenzaszerű tünetekkel.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását