2024. május 2. - Zsigmond

Átadták a Kecskeméti Térségi Integrált Szakképző Központot

Átadták az 1,1 milliárd forintos beruházás eredményeként elkészült Kecskeméti Térségi Integrált Szakképző Központ (KeTISZK) központi képzőhelyét csütörtökön. Kecskemét városa konzorciumi partnereivel együtt 2004-ben nyújtott be pályázatot az I. Nemzeti Fe
2007. november 8. csütörtök 18:22 - Hírextra
A térségben a gazdaság igényeivel összehangolt, korszerű gyakorlati és magas fokú elméleti képzést nyújtó intézmény készült el, amely hozzájárul a pályakezdő fiatalok munkanélküliségének csökkentéséhez - mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere az átadáson.

Mint hangsúlyozta: újszerű, a szakképzésben még nem próbált módszerrel létrehozott intézményben a dél-alföldi régió hiányszakmáinak 80 százalékát oktatják.

Az országban már működő 16 térségi integrált szakképző központ közül a kecskemétinek az a különlegessége, hogy a konzorciumot létrehozó szervezetek nem egy megyéhez, nem egy régióhoz tartoznak.

A KeTISZK-et intézményfenntartóként konzorciumi formában Kecskemét, Tiszakécske és Pest megye önkormányzata, valamint a Kecskeméti Főiskola és a Kiskunfélegyházi PG Alapítvány hozta létre.
A konzorcium tagjai közül Kecskemét városának négy szakiskolája, a Pest megyei önkormányzat örkényi szakképző iskolája, Tiszakécske önkormányzatának egy szakiskolája, Kiskunfélegyház egy szakközépiskolája - amelyet átadott egy alapítványnak -, valamint a Kecskeméti Főiskola tartozik a KeTISZK partnerintézményei közé.

A gyakorlati és elméleti képzésnek helyet adó három emeletes épületben 110 gyakorlatorientált képzőhely, 150 nagysebességű internet végpont lett kialakítva. A KeTISZK szolgáltatásai a partnerintézmények csaknem ötezer diákjának nyújtanak korszerű képzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását