2024. május 13. - Szervác, Imola

Nincs előrelépés a fővárosi kórházak ügyében

A Főpolgármesteri Kabinet szakértőkkel, kórházigazgatókkal kibővített pénteki rendkívüli ülésén sem dőlt el, hogy a jövő héten a Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet-e a tíz önkormányzati kórház integrációjáról, holdingszerű működéséről szóló szocialista javas
2008. február 22. péntek 16:05 - Hírextra

Szolnoki Andrea (SZDSZ), a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke elmondta: Demszky Gábor főpolgármester azzal zárta a tanácskozást, hogy napokon belül levélben tájékoztatja Horváth Csabát a továbbiakról. Ebben jelzi majd, hogy milyen feltételrendszer mellett, milyen időzítéssel, "milyen körülmények között vihető olyan színvonalra" ez a koncepció, amikor azt már elfogadhatja a közgyűlés.

Havas Szófia (MSZP), az egészségügyi bizottság alelnöke elmondta, hogy a megbeszélésen a hónapok óta ismertekhez képest semmilyen új momentum nem derült ki a koncepcióval kapcsolatban. A megbeszélés egyetlen új elemeként azt említette, hogy a főpolgármester valamiért újabb szakértő bevonását kezdeményezte. A szocialista egészségügyi tanácsnok közölte, semmilyen szakmai érv nem hangzott el arra, hogy milyen alternatív javaslatok lennének ez ügyben. Hozzátette, arról sem született döntés, hogy a jövő héten a közgyűlés elé kerül-e az anyag.

Havas Szófia úgy véli, "rendkívül szerencsétlen ötlet volt a főpolgármester részéről" e tanácskozás megszervezése. Főpolgármesteri Kabinet címszó alatt ugyanis kórházigazgatókkal, szakértőkkel együtt kellett volna a politikusoknak politikai döntést hozniuk, miközben számos ellenérdekelt is jelen volt.

Mint arról az MTI csütörtökön hírt adott, a kormánypártok között zajló költségvetési egyeztetésen az MSZP ismertette azt a jelenlegi frakcióálláspontot, hogy a jövő héten nem szavazzák meg az önkormányzat költségvetését, ha egyúttal nem születik döntés az egészségügyi ellátórendszer holdingszerű működéséről. Steiner Pál frakcióvezető közölte, hogy a képviselőcsoport ez ügyben a jövő héten véglegesíti álláspontját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását