2024. május 12. - Pongrác

A betegszervezetek Sólyomnál

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztalba tömörült szervezetek a köztársasági elnök segítségét kérik, hogy a szakértők által kidolgozott úgynevezett "alternatív" egészségbiztosítási javaslatot az államfő terjessze a parlament elé - mondta el a Magyar Orvosi Ka
2007. november 8. csütörtök 16:25 - Hírextra

Két hete juttatták el Sólyom Lászlóhoz az általuk támogatandónak ítélt törvénytervezetet - közölte Éger István, aki egyúttal a NEK titkári tisztét is betölti.

A dokumentummal együtt levelet is intéztek az államfőhöz, amelyben azt írják, az egészségbiztosítás átalakításáról szóló tervezet, amelyet az Egészségügyi Minisztérium készített el és a kormány jóváhagyott, elkapkodott, és téves koncepcióra épül, továbbá nélkülözi a társadalmi egyetértést.
A sajtótájékoztatón részt vevő több mint húsz beteg- és civil szervezet képviselői is egyhangúlag elutasították a kormány egészségbiztosítással kapcsolatos elképzeléseit és támogatásukról biztosították az "alternatív" javaslatot.

A NEK és a civilek által támogatott tervezet a jelenleg hatályos egészségügyi és egészségbiztosítási törvények módosítására épül, olyan rendszer, amely mindenki számára garantálja, hogy biztosított marad és fizetőképességétől függetlenül ellátásban részesül.

A sajtótájékoztatón több betegszervezet képviselője is úgy foglalt állást, hogy a társadalombiztosítási rendszerbe nem szabad beengedni az üzleti biztosítókat, és kifogásolták, hogy a tárcajavaslatot nem övezi társadalmi egyetértés.

Közölték azt is, hogy támogatják és részt vesznek a öt szakszervezeti konföderáció november 10-ére tervezett demonstrációján, így tiltakozva az egészségbiztosítás átalakítása ellen.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását