2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyurcsány: A stabilitásért megérte lemondani

A kormányzás stabilitása és hitelessége a legfontosabb - magyarázta Gyurcsány Ferenc távozó miniszterelnök internetes naplójában azt, hogy miért döntött a pártelnöki posztról való távozás mellett.
2009. április 1. szerda 13:37 - HírExtra
Gyurcsány Ferenc szerdai blogbejegyzésében azt írta, hogy a miniszterelnökségről és a pártelnöki posztról való lemondását sem tekinti nagy árnak, ha ezzel növekszik sok fontos, helyenként valóban nehéz döntés meghozatalának és elfogadásának az esélye, és ha ezzel segíteni tudja az új kormányt.

Mint írta, a pártelnökség kérdése nehezen megoldható dilemmává vált a napokban. "Egyik oldalról világos, hogy az új kormány támogatásának feltételei javulnak, ha távolabb kerülök tőle. Másfelől meglehetősen sokan vannak, a Magyar Szocialista Párt tagjai, helyi vezetői, és a szociálliberális értelmiség jelentékeny része is, akik számomra is meglepő erővel marasztalnak, akik eddig is nagy támogatást adtak mindahhoz, amit csináltam" - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc véleménye szerint ha maradna, veszélybe sodorhatná a kormányt, ha megy, sok embernek csalódást okoz.

"Nem sok időm volt feloldani ezt a dilemmát. Végül azt gondoltam, és ma is azt gondolom, hogy a kormányzás, a kormányzás stabilitása és hitelessége a legfontosabb érv" - szögezte le blogjában. Hozzátette: a baloldalt sokféleképpen tudja szolgálni, és ezt meg is teszi.

"Ha a távolságtartás segít, akkor úgy helyes, ha keveset fogok a nyilvánosságban szerepelni. Ritkábban fogok blogot írni, ügyelni fogok arra, hogy távol tartsam magamat a kormányzástól, és ha nem vagyok a párt vezetője, akkor ne avatkozzak be a párt legfelsőbb szintű döntéshozatalába se" - közölte internetes naplójában.

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki lemondásával összefüggésben arról is ír: a válsággal való küzdelem stabil kormánytöbbséget, új miniszterelnököt igényel, mindezt a lehető legkisebb időveszteséggel. Gyurcsány Ferenc bízik abban, hogy az új kormány megalakítására vonatkozó kezdeményezésével több esély van arra, hogy az ország elfogadjon olyan intézkedéseket és programokat is, amelyek elengedhetetlenek az egyre mélyülő válságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását