2024. április 25. - Márk

Tudomány Világfórum

Több mint 60 ország tudósai, döntéshozói vesznek részt a Tudomány Világfórumán (World Science Forum), amelynek háromnapos programja csütörtökön kezdődik meg Budapesten. Az eseményt harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Tudományos Akadémia.
2007. november 7. szerda 20:30 - Hírextra
Az idei találkozó jelmondata „Befektetés a tudásba, befektetés a jövőbe” (Investing in Knowledge: Investing in the Future) - ezzel a szervezők azt hangsúlyozzák: a tudás erőforrásai fontosak a gazdaság és a társadalom jövője számára.

Az eseményre 400 vendéget várnak, a résztvevők a plenáris tanácskozásokkal és a szekcióülésekkel együtt összesen hetven előadásból válogathatnak.

Az idei világfórum nyitónapján, a csütörtökön kezdődő plenáris szekción beszédet mond Sólyom László köztársasági elnök, majd ezt követően Karolosz Papuliasz görög, Stjepan Mesic horvát, Horst Köhler német és Heinz Fischer osztrák államfővel tárgyal a fenntartható fejlődés lehetőségeiről.

Több "híd-jellegű" téma is szerepel a konferencián. A szekciók egyike (Science and Innovation as a Global Enterprise) a leggazdagabb országok tudománytámogatási elképzeléseivel, stratégiáival és filozófiájával foglalkozik. Egy másik szekció, amelyet a Kínai Tudományos Akadémia vezetése szervez, a gyorsan fejlődő országok tudománypolitikai kérdéseit vitatja meg.

Az UNESCO által szervezett kerekasztal-beszélgetésen fejlődő országokat képviselő miniszterek lesznek jelen.

November 9-én, pénteken jelentik be az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának vezetői egy új nemzetközi szervezet, az "International Panel for Sustainable Resource Management" megalakulását.

A szombati, parlamenti zárónapon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mond beszédet. A vendégeket üdvözli Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Werner Arber Nobel-díjas tudós, a Steering Committee társelnöke.

A program egyik érdekessége, hogy újra megrendezik az izraeli-palesztin tudóstalálkozót, és a nemzeti parlamentek tudománnyal foglakozó képviselőinek értekezletét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását