2024. május 16. - Mózes, Botond

Sikeres májátültetés egy terhes nőn

Sikeres májátültetést hajtottak végre Argentínában egy gyermeket váró asszonyon, akinek súlyos májgyulladása volt. A dél-amerikai országban először végeztek ilyen típusú beavatkozást; a szervátültetés a terhesség ötödik hónapjában történt.
2009. január 29. csütörtök 22:10 - Hírextra
Az orvosi szakirodalom kevés hasonló esetről tud. Mindössze 14 esetet említenek, és csak négyben élte túl az anya és a gyermek is a transzplantációt - hangsúlyozta közleményében a műtétet végző Buenos Aires környéki kórház.

"Kétszer születtem meg: végtelenül hálás vagyok érte Istennek és a családtagoknak, akik hozzájárultak a szerv adományozásához" - mondta el Marta Pecarrere, aki egy hónappal a májátültetés után - császármetszéssel - egészséges kislányt hozott a világra.

A gyermeket jelenleg intenzív osztályon ápolják; 550 grammal született, de mostanra már 775 grammot "nyom", és egyre erősebb. Akkor vihetik majd haza a szülők, ha súlya eléri a két kilogrammot.

Az édesanyát, akinek van egy hároméves gyermeke is, már hazaengedték a kórházból. "Ezentúl kétszer is megünneplem a születésnapomat, december 16-án is, amikor születtem, és december 17-én is, amikor megmentették az életemet.

Az asszony elmondta, a férjével úgy egyeztek meg, hogy a kislányt Sofíának fogják nevezni, de aztán hozzátették azt is: de los Milagros - ami magyarul azt jelenti: a Csodák Sofíája -, mert, "az orvosoknak és Istennek hála", mindketten élnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását